Gemeente Haarlem


7 december 2005

355/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Jongerenloket in Haarlem

Het college van Haarlem stelt een bedrag van E 45.000,-- beschikbaar voor de oprichting van een Jongerenloket Haarlem. Met het Jongerenloket wil de gemeente verbetering brengen in de aanpak van voortijdig schoolverlaten en de jeugdwerkloosheid.

Het Jongerenloket is een samenwerkingsverband tussen gemeente Haarlem, het CWI Haarlem, de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC), het Nova college, het Midden- en Kleinbedrijf, het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en Bureau Jeugdzorg Noord-Holland.
Deze partijen gaan een convenant ondertekenen waarin staat hoe zij het jongerenloket willen organiseren. Het Jongerenloket is gevestigd in het CWI Haarlem en wordt, naast het CWI, bemensd door medewerkers van het RMC en het cursistenbureau van het Nova College.

Het jongerenloket bemiddelt naar scholing en/of werk en fungeert als marktplaats voor zowel jongeren als werkgevers. Jongeren tot 23 jaar die zich voor een baan melden bij het CWI worden vanuit het jongerenloket begeleid. Jongeren die nog geen startkwalificatie hebben, worden gestimuleerd deze te halen voordat zij gaan werken. Een startkwalificatie betekent een diploma op minimaal HAVO, VWO of MBO-2 niveau. Naast het bemiddelen van jongeren die zich bij het loket melden, worden voortijdige schoolverlaters actief vanuit het loket benaderd.

Tussen gemeente en het MKB is een overeenkomst gesloten voor het realiseren van 400 MKB-leerbanen voor het jongerenloket.

De officiële opening van het Jongerenloket is begin 2006 gepland.

sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Diana Bakboord
023-5115684
bakboord@haarlem.nl

---- --