Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-12-2005 - Persberichten District II

BROMFIETSERS IN BOTSING
PAPENDRECHT Op de Andoornlaan in Papendrecht zijn op dinsdag 6 december omstreeks 18.30 uur twee bromfietsers met elkaar in botsing gekomen. Een 43-jarige man uit Ridderkerk reed op de bromfiets op het fietspad langs de Andoornlaan in de richting van Sliedrecht. Uit tegenovergestelde richting kwam een 17-jarig meisje op de bromfiets. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee in botsing. Vermoedelijk is de 17-jarige op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Beide bromfietsers werden naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Ze raakten niet ernstig gewond. De bromfietsen zijn rondom beschadigd.

KNUPPEL IN BESLAG GENOMEN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmiddag 6 december een knuppel in beslaggenomen van een automobilist. De politie zag tijdens een verkeerscontrole op de Schelluinsestraat de houten knuppel naast de bestuurdersstoel liggen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Almkerk, gaf aan dat hij de knuppel bij zich had ter zelfbescherming. Dit is niet toegestaan. De knuppel is in beslag genomen. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

BABBELTRUC
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 79-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 6 december 2005 omstreeks 09.30 uur in een bejaardenflat aan de Peulenlaan. Er kwam een in net pak geklede jongeman aan de deur. De man vertelde dat er een gaslek was geconstateerd in haar keuken en dat ze haar woning moest verlaten. Ze moest haar waardevolle spullen meenemen. De vrouw pakte een envelop met geld en enkele sieraden. Daarop vertok de man. De vrouw ging vervolgens naar de buren. Toen de man niet terugkwam ging de vrouw weer naar huis en miste ze de envelop met inhoud en een horloge.

De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt nog maar eens voor dergelijke lieden die vaak betrouwbaar overkomen maar kans zien om spullen te stelen. Vraag altijd een legitimatiebewijs en laat geen vreemden in de woning toe. Als mensen de zaak niet vertrouwen kunnen ze altijd de politie bellen.