Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-12-2005 - Persberichten District I

VUURWERKVANGST EN HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
ZWIJNDRECHT / s GRAVENDEEL Het Regionale Vuurwerkteam van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdag 6 december twee vuurwerkvangsten gedaan in Zwijndrecht en s Gravendeel. Naar aanleiding van een anonieme tip gingen twee leden van het vuurwerkteam langs bij een 43-jarige man in de Gershwinstraat in Zwijndrecht. Er werden twee chinese rollen in beslag genomen. De 43-jarige man legde een verklaring op het bureau af. De man werd daarna in verzekering gesteld. Vervolgens toog het vuurwerkteam naar een woning aan de Schenkeldijk in s Gravendeel. Daar werden in een schuur 34 chinese rollen aangetroffen en in beslag genomen. De 43-jarige bewoner van het pand aan de Schenkeldijk werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het vuurwerk wordt vernietigd.

Naast de vondst van het illegale consumentenvuurwerk in de schuur, werd door de politie ook een hennepkwekerij ontdekt. Deze was gevestigd in een soort van kamer aan de schuur. Er werden 643 wietplanten aangetroffen. De apparatuur en de wietplanten zijn vernietigd. De 43-jarige man wordt nader gehoord over de hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.

GEWOND NA VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 6 december drie jonge mannen van 16, 19 en 20 jaar uit Dordrecht aangehouden voor een pand aan de Douwe Aukesstraat. De 20-jarige was gewond aan zijn been. Hij bleek om nog onduidelijke redenen de ruit van een voordeur van een woning te hebben ingetrapt. De 20-jarige was vermoedelijk onder invloed van drank toen hij dat deed. Door de trap bloedde hij hevig aan zijn been. Hij werd hier voor behandeld in het ziekenhuis. Het drietal werd aangehouden voor de vernieling. Ze werden ingesloten.

DIEFSTAL FIETS MISLUKT
DORDRECHT Een poging van een 19-jarige Dordtenaar om een fiets te stelen, is mislukt. De man nam in de nacht van 6 op 7 december een fiets mee die voor een pand gestald stond aan de Burgemeester de Raadtsingel. Een getuige sloeg alles gade en belde de politie. De getuige gaf het signalement van de fietsendief door waarna de politie erop af ging. De politie trof de verdachte op de Burgemeester de Raadtsingel met vlak bij hem de fiets. De tweewieler was beschadigd doordat de verdachte geprobeerd had het slot te forceren. De man werd aangehouden en ingesloten.

LEEFBAARHEIDSACTIE
ZWIJNDRECHT In de Handelstraat, Haydnstraat, Gershwinstraat en Ellingtonstraat, Gounodstraat en Escherstraat in de wijk Heer Oudelands-Ambacht is dinsdagavond 6 december een leefbaarheidsactie gehouden. Dit gebeurde in een samenwerking tussen politie, de gemeente en het wijkplatform. Er werden kaartjes uitgedeeld aan bewoners waarop verschillende items aangekruist kunnen worden met betrekking tot de bevordering van de leefbaarheid in de wijk. Daarnaast werd de actie Niets Erin, Niets Eruit gehouden. Bij geparkeerde autos werd gecontroleerd of er wel dan niet een zichtbare buit in de wagen lag. Er werden zon 200 autos gecontroleerd. 162 autos waren prima in orde. In 34 autos lag er een buit in het zicht. De buit varieerde van autoradios, mobiele telefoons tot zelfs een toetsenbord. 4 autos bleken niet afgesloten. Verder werden er nog twee waarschuwingskaartjes uitgedeeld aan fietsers die zonder licht reden en een bewoner werd er op geattendeerd dat de garagedeur openstond. De reacties op de leefbaarheidsactie waren positief.