Politie Zuid-Holland-Zuid

07/12 Hoeksche Waard

07-12-2005 - Persberichten District III

DODE BIJ AANRIJDING OP A29
HEINENOORD - Bij een aanrijding tussen drie vrachtwagens op de autosnelweg A29 ter hoogte van Heinenoord is een dodelijk slachtoffer gevallen. Een paar honderd meter vóór asfalteringswerkzaamheden reden rond 04.25 uur door nog onbekende oorzaak drie vrachtwagens tegen elkaar. Rijkswaterstaat was juist klaar met het asfalteren van een rijbaan en wilde aan de andere weghelft beginnen. Daartoe richtte Rijkswaterstaat het verzoek aan de politie om het verkeer, in verband met de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers, tijdelijk stil te leggen. Vermoedelijk botste een van de vrachtwagens op de twee stilstaande andere. De ter plaatse zijnde agenten hoorden een enorme knal en renden direct naar het ongeval. Het dodelijk slachtoffer zat bekneld in zijn cabine en was waarschijnlijk op slag dood. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Den Haag. De twee andere chauffeurs raakten niet gewond. Eén van hen een 29-jarige man uit Schiedam, kreeg later echter pijnklachten en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De derde chauffeur, een 45-jarige man uit Sint Niklaas (België) bleef ongedeerd.
De Regionale Verkeersondersteuning (RVO) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De A29 is ter hoogte van de afslag naar Oud-Beijerland urenlang afgesloten in verband met het technisch onderzoek en het wegtakelen van de vrachtwagens. Lange files waren het gevolg, ook op de A29 van Roosendaal richting Rotterdam (kijkersfile).

VUURWERKVANGST EN HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
ZWIJNDRECHT / s GRAVENDEEL Het Regionale Vuurwerkteam van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft op dinsdag 6 december twee vuurwerkvangsten gedaan in Zwijndrecht en s Gravendeel. Naar aanleiding van een anonieme tip gingen twee leden van het vuurwerkteam langs bij een 43-jarige man in de Gershwinstraat in Zwijndrecht. Er werden twee chinese rollen in beslag genomen. De 43-jarige man legde een verklaring op het bureau af. De man werd daarna in verzekering gesteld. Vervolgens toog het vuurwerkteam naar een woning aan de Schenkeldijk in s Gravendeel. Daar werden in een schuur 34 chinese rollen aangetroffen en in beslag genomen. De 43-jarige bewoner van het pand aan de Schenkeldijk werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het vuurwerk wordt vernietigd.

Naast de vondst van het illegale consumentenvuurwerk in de schuur, werd door de politie op die locatie ook een hennepkwekerij ontdekt. Deze was gevestigd in een soort van kamer aan de schuur. Er werden 643 wietplanten aangetroffen. De apparatuur en de wietplanten zijn vernietigd. De 43-jarige man wordt nader gehoord over de hennepkwekerij. De politie zet het onderzoek voort.

SNELHEIDSCONTROLE
MAASDAM De politie heeft dinsdagavond 6 december op snelheid gecontroleerd op de Sportlaan in Maasdam. De radarsnelheidscontrole duurde van 20.40 uur tot 22.00 uur. Er werden 131 passanten gecontroleerd. 36 passanten reden te snel. Zij krijgen een bekeuring.