1e persbericht van woensdag 7 december 2005

Eindhoven 07-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Flessentrekker verzet zich

Een 46-jarige man zonder vaste woonplaats is dinsdag om 20.15 uur op de Barrierweg aangehouden. De man had een taxi genomen maar toen hij op zijn bestemming was kon of wilde hij de rit niet betalen. De te hulp geroepen politiemensen hielden hem aan. Hij werd agressief en schopte een deukje in de politieauto. In de auto verzette hij zich en probeerde een politieman een kopstoot te geven. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie pakt twee inbrekers

Op de Beukenlaan en de Zwaanstraat zijn woensdag om 2.45 uur twee Polen van 33 en 26 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen op een afgesloten terrein aan de Canadastraat waren. Politiemensen zagen dat een man op de Canadastraat bij een poort op de uitkijk stond. Hij vluchtte en dat deden ook twee andere mannen die op het binnenterrein waren. Na een achtervolging konden twee van hen aangehouden worden. Op het binnenterrein aan de Canadastraat bleek dat geprobeerd was in te breken in een winkel. Ze hadden geprobeerd de achterdeur open te breken. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na ongeregeldheden

In een tankstation aan de Insulindelaan zijn woensdag rond 2.50 uur drie mannen, een 20-jarige Eindhovenaar, een 18-jarige inwoner van Nuenen en een man met een nog onbekende identiteit, aangehouden. De mannen zouden eerder die nacht vernielingen hebben aangericht bij het tankstation. Onder meer werd een brandblusser tegen de toegangsdeur gegooid, emmers met bloemen waren omgegooid en op de grond lag overal snoep verspreid. Een 19-jarige vrouw uit Veldhoven werd eveneens aangehouden omdat zij zich bemoeide met de aanhouding en een agente probeerde te slaan. De vier verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De toedracht van het gebeurde wordt onderzocht.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Op de Hoogstraat is woensdag rond 00.40 uur een automobilist van 36 jaar uit Boxtel aangehouden. De politie zag de man op de Boutenslaan rechts inhalen en vervolgens op de kruising met de Aalsterweg door rood rijden. Verder onderzoek wees uit dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van bijna 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij bij de politie achterlaten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Duitse BMW gestolen

Vanaf de Johannastraat is dinsdag tussen 19.45 en 23.00 uur een zwarte BMW, type M539, met het Duitse kenteken AC-EY38 gestolen.

Asten: Politiehond speurt verdachte op

In de bossen grenzend aan de A67 onder Asten is woensdag rond 4.45 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd eerder die nacht met nog twee andere mannen gezien bij een aantal vrachtwagens op een parkeerplaats aan de A67. Bij het zien van de politie zetten zij het op een lopen en staken de A67 over. Ze verdwenen in de bossen. Een ingezette politiehond wist één van de verdachte op te speuren. Hij greep de op de grond liggende verdachten in zijn arm zodat deze aangehouden kon worden. De politie controleerde de vrachtwagens op het parkeerterrein en zag dat bij vijf wagens het zeil was opengesneden. Voor zover bekend werden er geen goederen weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet. Van de twee andere verdachten ontbreekt nog elk spoor.

Bakel: Woninginbraak

In een woning aan het Meulveldje is tussen dinsdag 15.30 uur en woensdag 00.15 uur ingebroken. Weggenomen werden een internetmodem, een snowboardslot en een decoder. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen.

Beek en Donk / Gemert: Ex aangehouden na mishandeling vrouw en ouders

In zijn woning in s Hertogenbosch is dinsdagavond een 51-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond in Gemert zijn 39-jarige ex-vriendin uit Aarle Rixtel op de Schoolstraat hebben klemgereden. Toen de vrouw haar portierraam opendraaide werd zij in haar gezicht geslagen. De vrouw is vervolgens gevlucht met haar auto. De man volgde haar. Bij de woning van haar ouders in Beek en Donk zou de verdachte de vader van zijn ex hebben mishandeld en ook haar moeder hebben geslagen. De 39-jarige vrouw liep verwondingen aan haar mond op, haar vader had last van zijn knie en schouder en haar moeder liep een verwonding in haar gezicht op. Toen de man wegging schopte hij nog een deuk in de auto van zijn ex. De verdachte wordt overgedragen aan de politie van Zuidoost Brabant en gaat voor verder onderzoek de cel in.

Best: Bestelbus gestolen

Vanaf de Acacia is in de nacht van dinsdag op woensdag een witte Mercedes gestolen. Het kenteken van de bestelbus is 58-BD-HT.

Bladel: Inbraak in bedrijfspand

In een pand aan de Hallenstraat is dinsdagavond ingebroken in een bedrijfspand. De dader kwam het pand binnen door een ruit aan de voorzijde in te slaan. Uit de kassa werd een geldbedrag weggenomen.

Budel: Agressieve automobilist aangehouden

Op de Ruilverkavelingsweg is dinsdag om 16.40 uur een 29-jarige man uit Weert aangehouden. Een politieman in burger zag de verdachte samen met een andere man in een auto rijden. De Weertenaar zat achter het stuur en hij reed slingerend over de A2. De verlichting van de auto brandde niet, wel de alarmverlichting. Op de afslag Budel kon de politieman de andere auto klemzetten. De politieman legitimeerde zich met zijn politielegitimatie. De bestuurder draaide echter zijn stuur naar links en gaf gas. De politieman kon nog maar net op tijd wegspringen. Met behulp van gewaarschuwde politiemensen konden de twee inzittenden later aangehouden worden. De bestuurder is ingesloten en de bijrijder kon na verhoor naar huis.

Deurne: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 10.15 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Zijpe. Uit de woning zijn onder meer geld, een laptop, een navigatiesysteem en juwelen weggenomen. De dader is de woning binnengekomen door de schuifpui aan de achterzijde van de woning open te breken.

Gemert: Woninginbraak

In een woning aan de Churchilllaan is dinsdag tussen 11.30 en 20.30 uur ingebroken.

De dader kwam binnen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken.

Uit de woning zijn GSMs, parfum en sieraden weggehaald.

Hapert: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Industrieweg is dinsdagavond ingebroken. Weggenomen werden voor zover bekend twee computers en een navigatiesysteem. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Mariahout: Woninginbraak

In een woning aan de Plevierstraat is tussen dinsdag 18.30 en 20.30 uur ingebroken. Via een garageraam dat op een kier stond werd het pand betreden. Weggenomen werden een computer, een digitale camera en een videocamera.

Son: Computer met beeldscherm gestolen

Uit een kantoor aan het 17 Septemberplein zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een computer en een beeldscherm gestolen. Een ruit aan de achterkant van het pand werd ingeslagen om binnen te komen.