Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


07-12-2005
Collectieve zorgverzekering voor Frugi Venta leden Frugi Venta heeft met Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea een overeenkomst gesloten voor een collectieve zorgverzekering.

De leden ontvangen begin december de brochure met gedetailleerde informatie over de collectieve basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en de premietabellen.

Advies
Op 1 januari 2006 gaat de nieuwe Zorgverzekeringswet van start. Indien de werkgever - lid van Frugi Venta - gebruikmaakt van de collectiviteit kunnen de medewerkers en hun gezinsleden gebruikmaken van de kortingen die Frugi Venta bij Zilveren Kruis Achmea heeft bedongen.

Tot 1 maart 2006 hebben de werknemers de tijd om de aanbiedingen van de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken en een keuze te maken.
Van belang is, dat Zilveren Kruis Achmea met alle zorgverleners in Nederland contractafspraken heeft. De werknemer is geheel vrij in de keuze van een zorgverlener.

Behalve het kostenvoordeel - een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde - biedt het collectief de werkgever een controlemogelijkheid: u weet zeker dat uw werknemers goed verzekerd zijn. Door voor de collectieve verzekering via de werkgever te kiezen, kan de werknemer profiteren van uiterst gunstige voorwaarden: een scherpe premie en vele extra's in de dekking van de ziektekosten.

De Frugi Venta afspraak heeft geleid tot:

- een korting van 7,5% op de premie van de verplichte basisverzekering (EUR 1.056,- per jaar, zonder eigen risico) met standaard veel extra's, zoals o.a. wachttijdbemiddeling, zorggarantie, korting op opticienkosten of op sportactiviteiten.

- 10% korting op de aanvullende verzekeringen, inclusief de tandartsverzekeringen.

- Als extra, bovenop de aanvullende verzekering, een gratis pakket, namelijk het "Beter Af Extra Pakket" met o.a. vergoedingen voor orthodontie, alternatieve geneeskunde en gezinszorg.
- Bij jaarbetaling, in plaats van betaling per maand, wordt bij de basis- en aanvullende verzekeringen een extra premiekorting verleend van 2,5%.
Kortom een complete verzekering voor de medewerkers, hun gezinsleden en zelfs voor gepensioneerde ex-werknemers en hun gezinsleden.

Aanbieding
Alle Frugi Venta-leden en begunstigers ontvangen begin december de gedetailleerde documentatie van Zilveren Kruis Achmea, inclusief de Frugi Venta-premietabel in de bus.

Indien de werkgever besluit om ten behoeve van de medewerkers gebruik te maken van de collectieve verzekering is de verdere procedure heel eenvoudig. Behalve de handtekening onder het antwoordformulier, dient de werkgever alle adresgegevens van zijn medewerkers aan te leveren. Het format is bijgevoegd. Zilveren Kruis Achmea regelt daarna, dat alle werknemers het aanbod spoedig thuis ontvangen. Alle vragen van werknemers worden rechtstreeks behandeld door de helpdesk van Zilveren Kruis Achmea.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.zilverenkruis.nl. U kunt ook bellen met Frugi Venta: (070) 33 55 010.

Op verzoek van enkele leden voert Frugi Venta ook besprekingen met een tweede ziektekostenverzekeraar over een aanbod aan de leden. Hierover volgt later meer informatie.