Gemeente Ambt Montfort


Kringloopbedrijf: gun uw spullen een tweede leven

December is een maand waarin veel mensen kadootjes ontvangen. Wilt u plaats maken voor uw nieuwe aanwinst door oude spullen weg te gooien, overweeg dan eens of deze spullen nog een tweede leven is gegund. Die oude kinderwagen, de overtollige centrifuge en de afgedankte bureaustoel zijn heus nog bruikbaar. En wat te denken van die plank vol romans, de laatste twee schalen van het servies of de inventaris van een oudtante? Al die bruikbare spullen kunnen best nog een tijdje mee. Zelfs als ze beschadigd of kapot zijn. De medewerkers van het kringloopcentrum doen graag een poging om uw oude spullen te herstellen.

Het is heel gemakkelijk om uw oude spullen een tweede leven te gunnen. U hoeft er niet eens mee te sjouwen. Het Kringloopbedrijf Midden-Limburg komt uw oude spullen namelijk gratis aan huis ophalen. Het enige dat het kringloopbedrijf niet kan aannemen is tuin-, bouw- en sloopafval.

Eén telefoontje is genoeg om uw spullen gratis te laten ophalen en dat telefoontje is wel van belang! Na aanmelding wordt namelijk een route uitgezet, waarbij precies wordt uitgerekend welke spullen in de beschikbare ruimte passen. Hoe jammer de medewerkers het ook vinden, het is daarom niet mogelijk om naast het aangemelde bankstel, ook de koelkast van de buren mee te nemen. De ruimte in de auto is daarvoor dan niet meer toereikend of de medewerkers komen te laat bij de volgende klant. Bedenk daarom vooraf wat u allemaal wilt meegeven, of bel nog even op als blijkt dat het meer is dan in eerste instantie de bedoeling was.
De Kringlooplijn 0900-8212248 (0,20 ./min.) is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Zelf brengen
U kunt nog te gebruiken goederen ook zelf naar het Kringloopbedrijf brengen.
Let wel op, want de openingstijden om spullen te brengen wijken af van de reguliere openingstijden van de kringloopwinkel. Het brengen van goederen kan namelijk van di t/m vr van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00, za van 9.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie over het kringloopbedrijf op www.kringloopbedrijfmiddenlimburg.nl.