Gemeente Woerden

7 december 2005

Vrijwilligers gevraagd voor Adviesraad Bijstand en Werk

De Adviesraad voor Bijstand en Werk (ABW) is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De Adviesraad is een door de gemeenteraad ingesteld adviesorgaan, dat zowel de gemeenteraad als het College van Burgemeester en Wethouders adviseert over het gemeentelijke beleid en uitvoering van de sociale zekerheidswetgeving. Vacant zijn de functies van secretaris, penningmeester, spreekuurhouder en administratieve kracht.

De Adviesraad bestaat uit ongeveer 10 leden, waarvan minstens de helft een uitkering via de afdeling Sociale Zaken ontvangt. Zo is de Adviesraad bij uitstek in staat de stem van de cliënten te laten horen. De Adviesraad overlegt regelmatig met de wethouder en het hoofd van de afdeling Sociale Zaken. Daarnaast ondersteunt de Adviesraad o.a. cliënten van de afdeling Sociale Zaken.

Spreekuren vinden plaats op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur op het kantoor van de Adviesraad aan de Hoge Woerd 34 in Woerden. U kunt de Adviesraad bereiken via telefoonnummer 0348-408691 of e-mail abww@freeler.nl.