All4students bv

Baanbrekende zorgverzekering een feit: Studentenpolis

Jaar na jaar wordt Nederland geschokt door de toename van SOA. De laatste cijfers geven wederom een flinke toename weer. Alle campagnes van de overheid ten spijt, lukt het maar niet om deze stijgende lijn te keren. Condoomgebruik onder jongeren daalt nog altijd, zonder aanwijsbare reden.

CZ Groep zorgverzekeringen en Studenten.net hebben gezamenlijk een speciale zorgverzekering voor studenten ontwikkeld. Studentenpolis wil een bijdrage leveren in de aanpak van het SOA probleem. In de aanvullende verzekering worden per jaar 100 DFY condooms beschikbaar gesteld en kan de verzekerde zich laten testen op SOA. Op deze manier ontstaat er hopelijk een beter bewustzijn en wordt tevens het excuus om geen condooms te gebruiken steeds moeilijker.

In de loop van 2006 zal ook onderzoek worden gedaan onder de verzekerden om het effect te vergelijken met de gemiddelden van Nederland. Om een extra bijdrage te leveren aan aidsbestrijding doneert studentenpolis per verzekerde 1 Euro aan het Rode Kruis ten behoeve van preventie en voorlichting.

Peter R. de Vries: 'Er moeten zorgverzekeringen komen die veel meer aansluiten op het studentenleven. Om maar iets heel praktisch te noemen, een student heeft bijvoorbeeld meer kans op een SOA dan iemand in een bejaardentehuis. Het is dus logisch dat zorgverzekeraars aan studenten gratis condooms verstrekken en preventieve SOA-tests mogelijk maken. En studenten hebben weinig geld op de bank, dus het moet wel een betaalbare verzekering zijn met een laag eigen risico. Het is goed om te horen dat organisaties als studenten.net, samen met zorgverzekeraars, dit soort speciale polissen aanbiedt.'

Vanzelfsprekend voorziet de studentenpolis in alles wat je verder van een zorgverzekering verwacht tegen de scherpst denkbare prijs. De polis is volledig online af te sluiten via www.studentenpolis.nl

Voor toelichting:
Jeroen van Egmond 06 1098 3221