Nederlandse Vakbond Varkenshouders


Barneveld, 7 december 2005

Kenmerk: P4608

Voorzitter PVV accepteert uitkomst stemming niet!!

De voorzitter van het PVV, de heer Ramekers, weerhoudt de NVV bewust van het invullen van het voorzitterschap van de Commissie Varkenshouderij (art. 88a).

De heer Ramekers was op de vergadering van de Commissie op 30 november jl. van te voren op de hoogte gesteld van het stemgedrag van de leden van deze commissie aangaande het agendapunt over het voorzitterschap. Hiermee stond de uitkomst van de stemming dus al vast; de kandidaat van de NVV zou met een meerderheid van de stemmen verkozen worden. Door het voorstel niet in stemming te brengen blokkeerde de heer Ramekers de oplossing die geboden was om de impasse te doorbreken die al vanaf begin 2005 speelt.

Daarom heeft het Dagelijks Bestuur van de NVV besloten om voorlopig niet meer deel te nemen aan die vergaderingen waar de heer Ramekers optreed als voorzitter.
Aangezien hij een door de SER erkende en de grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor de varkenshouderij als de NVV weerhoudt van het zelf mogen invullen van die positie waar ze recht op heeft. Hiermee heeft hij zelf aangetoond dat hij niet functioneert als onpartijdig voorzitter van een PBO.

Met het aannemen van de Visie 2010 van het PVV staat het Productschap zelf in de ogen van de NVV niet ter discussie. Maar de NVV betreurd wel dat door het zwalkende en partijdige gedrag van haar voorzitter ook het personeel van het PVV mogelijk geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen hiervan. Hierbij gaat het vooral over het behoud van die taken waar het NVV wel een taak ziet weggelegd voor het PVV en ook met betrekking tot de continuïteit in de toekomst.
---