Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

7 december 2005

Doetinchem - Bromfietsster valt

Een 17-jarige bromfietsster uit Didam is dinsdagmorgen (6/12) rond 07.30 uur gevallen. De Didamse reed richting Doetinchem. Doordat het rechter fietspad afgesloten was vanwege werkzaamheden, reed zij op het fietspad aan de linkerkant van de Liemersweg. Ze zag waarschijnlijk een bocht over het hoofd en kwam in de modderige bocht ten val. Zij had hoofdpijn en een pijnlijke knie. Ze werd door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis.

Heelweg - Automobiliste gewond

Een 38-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde raakte dinsdagmorgen (6/12) rond 08.35 uur gewond na een aanrijding. Een 39-jarige automobilist uit Heelweg wilde vanaf de parallelweg aan de Twente Route de weg oversteken richting de Lichtenvoordseweg. Hij zag hierbij de Lichtenvoordse over het hoofd, die op de hoofdrijbaan van de Twente Route reed. De vrouw had in elk geval een gekneusde duim en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Zelhem - Onderzoek toedracht aanrijding De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de aanrijding dinsdagmiddag (6/12) op de Lageweg. Het incident gebeurde omstreeks 15.55 uur. Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Denekamp is achter op de auto gebotst van een 84-jarige automobilist uit Doetinchem. Deze stond stil op de weg en de vrachtwagenchauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de klap kwam de auto in een sloot terecht. De 83-jarige passagiere van de Doetinchemmer raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien er toch nog enige onduidelijkheid over het gebeurde is, zoekt de politie getuigen van de aanrijding.

Ruurlo - Met auto tegen boom

Een 24-jarige automobilist uit Zutphen is afgelopen nacht (7/12) rond 00.25 uur met zijn auto tegen een boom gebotst. De Zutphenaar reed over de Vordenseweg vanaf Ruurlo, raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De man zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Beek - Diefstal uit vrachtwagen

In een vrachtwagen, geparkeerd op de Parallelweg van de Arnhemseweg, werd dinsdagavond (6/12) tussen 21.00 en 21.50 uur ingebroken. Terwijl de 40-jarige chauffeur uit Wamel in het wegrestaurant aan het eten was, werd het zeil van de aanhanger opengesneden. De chauffeur mist enkele dozen met computerapparatuur.

Wehl - Inbraak in cafetaria

In een cafetaria aan de Grotestraat werd in de nacht van maandag op dinsdag (6/12) ingebroken. Om binnen te komen werd een deur uit het kozijn gelicht. Weggenomen werden onder andere geld, sloffen sigaretten en snoep. De politie is een onderzoek gestart.

Winterswijk - man onwel Bij een bedrijf aan de Koningsweg werd dinsdagmiddag (6/12) rond 16.20 uur een medewerker onwel. De man verrichtte werkzaamheden, waarbij een zuuroplossing gebruikt werd. Ondanks dat de man tijdens deze werkzaamheden een soort gasmasker droeg, raakte hij onwel. De man werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

Doetinchem - Jongeren betrapt met vuurwerk

Op een school aan de Spinbaan werden dinsdagmorgen (6/12) drie jongeren uit Doetinchem (2) en Zelhem (1) betrapt bij het kopen van vuurwerk. Het ging om nitraatklappers. De drie zullen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. De verkoper moet nog gehoord worden door de politie.

Netterden - Controle bij school

Agenten hebben dinsdagmorgen (6/12) van 08.05 tot 08.45 gecontroleerd bij de Walburgisschool aan de Emmerikseweg. Hierbij werd zeven maal bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 46 km. Er is hier 30 km toegestaan. Verder werd een bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en werd één maal bekeurd, omdat een kind niet veilig in de gordel zat.

Neede - Onderzoek ontploffing in oude gemeentehuis

Vorige week donderdag (1/12) vond er in de kelder van het oude gemeentehuis aan de Oudestraat een ontploffing plaats. Bij onderzoek door de politie en de brandweer werden verschillende metalen delen gevonden, waardoor geconcludeerd kan worden dat hier een zogenaamde zelfgemaakte pijpbom is ontploft. Er raakte niemand gewond. De politie wil met dit bericht met klem op de risico's van zelfgemaakte vuurwerkprojectielen wijzen. Zij verzoekt ouders dit onderwerp thuis te bespreken. Daarnaast vraagt de politie getuigen of benadeelden om altijd melding dan wel aangifte te doen van het illegaal afsteken van vuurwerk.

Ook dit jaar wordt een speciaal regionaal vuurwerkteam ingezet om illegaal vuurwerk op te sporen. Tips hiervoor kunnen via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 worden gedaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --