Gemeente Bedum


07 december 2005

Het college van b. en w. van Bedum verwacht pas begin volgend jaar met een voorstel voor de gemeenteraad te kunnen komen voor een structuurplan voor Bedum en Onderdendam. In dat plan wordt de richting aangegeven voor de toekomstige ontwikkeling van de beide dorpen. Het plan heeft een looptijd tot 2020.
Aanvankelijk was het de bedoeling van het gemeentebestuur om het plan in de loop van het najaar aan de raad voor te leggen; als gevolg van het grote aantal inspraakreacties en de verwerking daarvan heeft de procedure vertraging opgelopen. B. en w. verwachten nu dat het plan niet eerder dan in januari of februari 2006 aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.
Het plan werd begin dit jaar aan de bevolking gepresenteerd. Het structuurplan moet voorzien in woningbouw, ruimte voor bedrijvigheid en aanpassing van de infrastructuur. De inspraakronde leverde bijna 50 reacties uit de bevolking op. De verwerking van deze reacties heeft meer tijd gevergd dan was voorzien. Aan die verwerking wordt momenteel de laatste hand gelegd. De gemeente verwacht dat alle reacties en de commentaren daarop nog deze maand zijn gebundeld. Iedereen die een zienswijze tegen het structuurplan heeft ingediend krijgt die gebundelde reacties en commentaren toegezonden. Het college wil het structuurplan in de vergadering van de raadscommissie VROM van januari of februari aanstaande behandelen. Afhankelijk van de discussie daar zal het plan in januari, februari of wellicht in maart ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.