Canadese medaille voor Nederlandse militairen

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De Canadese Ambassadeur in Nederland, Colleen Swords, reikt op vrijdag 9 december de Canadian General Campaign Star uit aan drie Nederlandse landmachtmilitairen. Zij ontvangen deze medaille omdat ze in 2003 deel uitmaakten van het eerste Canadese contingent dat in Afghanistan werd ingezet in het kader van de International Security Assistance Force (ISAF).

De General Campaign Star wordt uitgereikt aan Canadese militairen en bondgenoten die 'zijn ingezet in een afgebakend operatieterrein en deelnemen aan operaties in aanwezigheid van een gewapende tegenstander'.

De Nederlanders waren de eerste buitenlandse militairen die onder Canadees commando in de Canadese eenheid zijn ingezet. Hun Canadese collega's uit deze eenheid ontvingen de medaille al na hun terugkeer in Canada in 2004 uit handen van de toenmalige Canadese Gouverneur-Generaal.

Ambassadeur Colleen Swords zal de medailles uitreiken namens de Gouverneur-Generaal van Canada, tevens de opperbevelhebber van het Canadese leger, Michaëlle Jean.