Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 7 december 2005

Waterbus en Fast Ferry gaan samen

per 1 januari 2006

Waterbus de regionale Fast Ferry

____________________________________

2.25 miljoen reizigers per jaar. Waterbus onderhoudt met acht catamarans dagelijks de verbindingen over water met de Drechtsteden en vanuit Dordrecht via Hendrik Ido Ambacht met Rotterdam. De komende jaren wordt het vervoernetwerk over water nog verder uitgebreid.

Waterbus, uw regionale Fast Ferry.

Onder deze naam is het grootste openbaarvervoernet over water een feit geworden. Rotterdam is via de opstapplaats onder de Erasmusbrug met een halfuursdienst door vier moderne catamarans over water verbonden met Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht West en Dordrecht. Vanuit Dordrecht is er met nog vier Waterbussen aansluiting met Zwijndrecht, Papendrecht, de Hollandse Biesbosch en Sliedrecht.

Ideale woon-werkverbinding.

Fietsen kunnen gratis op de schepen worden meegenomen, daardoor is het vervoersnet ideaal voor woon-werkverkeer. De reistijd tussen Rotterdam en Dordrecht is ± 60 minuten. Eveneens blijkt dat dit grootste openbaarvervoernet over water ook duidelijk in een behoefte voorziet voor daguitstapjes; op een sportieve wijze ontdekken van deze regio met zo veel bijzondere toeristische trekpleisters variërend van steden en evnementen tot prachtige natuurgebieden.