Stad Brussel


Wedstrijd nieuwe kleuterschool E.Bockstael

OPEN ARCHITECTUURWEDSTRIJD: nieuwe kleuterschool Emile Bockstael

Open architectuurwedstrijd voor het bouwen van

de nieuwe kleuterschool Emile Bockstael

in de Heizelstraat te Laken.

De lagere school in de Felix Sterckxstraat kampt met een acuut ruimtegebrek. Omdat de bestaande kleuterschooltjes "Emile Bockstael" op dezelfde site in de Felix Sterckxstraat en de Delaunoystraat moeilijk samen kunnen functioneren en tevens te klein zijn geworden, heeft de Stad Brussel besloten om een nieuwe kleuterschool te bouwen op het perceel gelegen in de Heizelstraat 104 na afbraak van het bestaande gebouw.

Daar de schepenambten van Stedenbouw en Openbaar Onderwijs duurzame ontwikkeling aanmoedigen, willen ze tevens van de gelegenheid gebruik maken om van het nieuwbouwproject een "schoolvoorbeeld" inzake ecologisch en duurzaam bouwen te maken. De Stad Brussel is overtuigd van de pedagogische waarde van een dergelijk concept, los van de hedendaagse maatschappelijke noodzaak van deze bouwmethoden in het kader van de intussen welbekende Kyotonormen.

De Stad Brussel organiseert daarom een prijsvraag van het open type voorbehouden aan architecten. De deelnemers leveren hun ontwerp in met respect van de anonimiteit van het ontwerp.

De ontwerpen worden ten laatste ingediend op 24/03/2006 om 12u.

Een jury samengesteld uit minimum vijf personen evalueert de ontwerpen volgens de opgelegde beoordelingscriteria en kiest drie winnende ontwerpen (behalve indien er niet voldoende geschikte ontwerpen zijn).

De Stad zal na de prijsvraag onderhandelenmet de laureaten over de toekenning van de opdracht van ontwerper en van raadgevend ingenieurs inzake stabiliteit en speciale technieken voor de uitvoering van het ontwerp aan de laureaat die de interessantste offerte aanbiedt.

Ontwerpers en andere geĂŻnteresseerden, klik hier, om het wedstrijdreglement en bijlagen te consulteren en/of te downloaden.