Ministerie ez

http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
7 december 2005

Mark Frequin nieuwe DG Energie en Telecom

Het ministerie van Economische Zaken start op 1 januari met het nieuwe Directoraat Generaal Energie en Telecom. Het nieuwe DGET is een fusie tussen het DG Energie en het DG Telecommunicatie en Post. Deze fusie vormt de laatste fase van de in 2003 ingezette reorganisatie van het ministerie. De netwerksectoren energie, telecom, ICT en post hebben hun eigen kenmerken maar vertonen, zowel wat betreft hun economische kenmerken als de transitie in de richting van meer marktconforme aansturing, diverse overeenkomsten. Organisatorische bundeling biedt synergievoordelen op het vlak van transitie, toezicht, zekerheidsstelling en ordening.
Het Nieuwe DGET staat voor het stimuleren van duurzame economische groei door een doelmatige en duurzame energiehuishouding en door een goed functionerend netwerk en slim gebruik van elektronische communicatie.
Het DGET bestaat uit vijf directies en een Interdepartementale Programmadirectie Energietransitie. De vijf directies zijn: Directie Telecommarkt o.l. wnd directeur Afke van Rijn, Directie Energiemarkt o.l.v. Jos de Groot, Directie Coördinatie, Strategie en Internationaal o.l.v. Mark Esseboom, Directie Energie en Duurzaamheid o.l.v. Pieter Boot en de Directie ICT & Toepassing o.l.v. Guus Broesterhuizen.

Mark Frequin (1953) wordt directeur generaal van het nieuwe DGET. Op dit moment is Frequin directeur generaal van het DG Telecommunicatie en Post. Van januari 2000 tot 2002 was hij plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie. Vanaf eind 1988 heeft meerdere functie bekleed bij het Ministerie van Onderwijs (Cultuur) en Wetenschappen. Mark Frequin is afgestudeerd in sociale en economische geografie en in de planologie aan de Rijks Universiteit van Groningen.

Het organogram van het ministerie van Economische Zaken is te vinden op www.ez.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Judith Thompson-Sepmeijer, persvoorlichter, telefoon (070) 379 6174, e-mail: C.J.Thompson-Sepmeijer@minez.nl