Ingezonden persbericht


ICT-bedrijf Furore gaat samen met onafhankelijk adviesbureau It Cares

Furore versterkt adviesfunctie met diepgaande kennis zorgsector

Amsterdam, 7 december 2005 - ICT-bedrijf Furore gaat samen met het onafhankelijke adviesbureau It Cares. Beide bedrijven gaan vanaf 1 januari 2006 als één bedrijf verder onder de naam Furore. Met de overname versterkt Furore zijn adviesdienstverlening voor met name de zorgsector. De nieuwe organisatie kan flexibeler inspelen op trends in de zorgsector, zoals samenwerking tussen care en cure (core business van respectievelijk It Cares en Furore), transmurale zorg, samenwerking in de keten, domotica, homemonitoring en de noodzaak van transparantie en het afleggen van verantwoording. It Cares heeft vijftien adviseurs in dienst, die onder andere actief zijn in de thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, wonen en welzijn.

Klanten van It Cares krijgen toegang tot een breed ICT-dienstenpakket van een onafhankelijke dienstverlener. Klanten van Furore in de sectoren zorg en welzijn profiteren van aanvullende kennis op het gebied van strategie, organisatie en personeel. "Deze overname is voor Furore een uitgelezen kans om onze kennis te verbreden en de adviesdienstverlening te verdiepen", zegt Rien Wertheim, directeur van Furore. "Daarnaast kunnen de medewerkers hun expertise inzetten bij organisaties buiten de zorgsector. Wat betreft cultuur passen de organisaties goed bij elkaar. Furore en It Cares hebben beide onafhankelijkheid en materiekennis hoog in het vaandel staan."

De directie van de nieuwe Furore-organisatie bestaat uit Patricia Esveld (afkomstig van It Cares), Rob Mulders (van Furore) en Rien Wertheim (van Furore). De vijftien adviseurs van It Cares gaan werken vanuit het huidige kantoor van Furore in het Bruggebouw aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam. Zo ontstaat een organisatie met ruim zestig medewerkers.

Profiel Furore:
Onafhankelijk ICT-bedrijf Furore heeft klanten in de zorgsector, wetenschap, onderzoek en het onderwijs. Met gedegen vakkennis en materiedeskundigheid biedt Furore advies & opleiding en diensten op het gebied van systeemontwikkeling & systeemintegratie, business intelligence & datawarehousing en support & onderhoud.

Profiel It Cares:
It Cares is een onafhankelijk adviesbureau voor informatie- en communicatie-technologie (ICT). Het richt zich specifiek op de sectoren zorg, wonen en welzijn, waar het nauwgezet de recente ontwikkelingen volgt. It Cares biedt uitkomst bij vraagstukken op het gebied van strategie, management, processen, inrichting, beheer en implementatie in combinatie met ICT. Technologie staat in de optiek van It Cares in dienst van de mens. It Cares is onderdeel van de M&I-groep.