Siemens

Persbericht

0512.722

Den Haag, woensdag 7 december 2005

Onderzoek toont aan: Siemens Business Services vaak Best in Class

Onderzoeksbureau Giarte en Morgan Chambers hebben naar aanleiding van een groot onderzoek naar outsource-aanbieders een aantal heldere conclusies getrokken. Opmerkelijk is dat Siemens Business Services (SBS) als middelgrote speler in de IT- outsourcingmarkt veel beter presteert dan de grote aanbieders. SBS heeft nog geen jaar geleden haar koers gewijzigd, hetgeen nu al zijn vruchten afwerpt. SBS scoort op bijna elk punt beter dan vorig jaar. Het onderzoek richtte zich op de uitbesteding van IT-dienstverlening onder hogere IT-managers van middelgrote en grote Nederlandse ondernemingen.

De focus van SBS op twee deelgebieden binnen IT-outsourcing, namelijk kantoorautomatisering en externe netwerken, betaalt zich uit. SBS neemt voor kantoorautomatisering de tweede plaats voor haar rekening op de overall ranking. Voor externe netwerken, zoals WANs, is dit zelfs de eerste plaats. Hiermee laat SBS alle grote spelers achter zich. Vooral in kantoorautomatisering is de prestatie opmerkelijk, aangezien het merendeel van de 85 beoordeelde
kantoorautomatiseringscontracten onvoldoende scoort. Het is opmerkelijk dat een middelgrote speler als SBS veel beter presteert dan grote aanbieders als Atos Origin, IBM en EDS, aldus Marco Gianotten, directeur van Giarte.

Max Remerie, directeur SBS Nederland: Nog geen jaar geleden heeft SBS haar koers drastisch gewijzigd. De portfolio en organisatie zijn meer in lijn gebracht met het internationale SBS-model. Er is meer focus aangebracht in de marktbenadering en we besteden meer aandacht aan bestaande klanten. Nu al is een grote verbetering te zien, wij scoren nu op bijna elk punt beter dan vorig jaar en dan de concurrentie. Wij zijn hier heel blij mee en dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst!, aldus Max Remerie, directeur SBS Nederland.

Siemens Business Services is een internationaal toonaangevende IT serviceprovider. De Siemens-divisie heeft eigen oplossingen voor de hele IT-dienstverleningsketen - van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Met haar uitgebreide know-how en specifieke branchekennis biedt de onderneming haar klanten een stuk meetbare toegevoegde waarde. Op het gebied van outsourcing en IT-maintenance hoort Siemens Business Services wereldwijd tot de top 10. In het boekjaar 2005 (ultimo september 2005) bedroeg de omzet ca. EUR 5,4 miljard, waarvan 76 procent buiten het Siemens-concern werd behaald. Thans heeft de onderneming wereldwijd ca. 39.000 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.nl/sbs

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Nederland: Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies Tel.: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo

Quick links
Kopen bij Siemens
Financieren bij Siemens
Verkopen aan Siemens
Publicaties

6-12-2005 © Siemens Nederland N.V.