Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

7 december 2005

Derdejaarsstudenten positief over onderwijs

Een dikke zeven. Dat krijgt de Universiteit Utrecht van haar derdejaars studenten. Dit blijkt uit de onderwijsenquête die dit jaar is gehouden. Met een 7,2 valt het algemene oordeel van de studenten over hun opleiding positiever uit dan drie jaar geleden (7,0).

Positiever
Uit de tevredenheidsmeting blijkt dat de derdejaarsstudenten goed te spreken zijn over de kwaliteit van hun docenten: hun didactische vaardigheden, enthousiasme voor het vak en begeleiding bij scripties, verslagen en presentaties. Volgens de derdejaars slaagt de universiteit goed in het bijbrengen van academische vaardigheden. Ze zijn tevreden met de inhoudelijke samenhang van de opleiding. Ook zijn ze positiever dan voorheen over de mix van werk- en toetsvormen en de aansluiting van toetsen op de inhoud van het onderwijs. Bovendien oordelen derdejaarsstudenten positiever over de onderwijsruimtes en de bibliotheek.

Verbeterpunten
De ondervraagde studenten willen wel meer feedback van hun docenten op toetsen en tentamens. Daarnaast wensen ze meer begeleiding bij het zoeken van een vervolgopleiding, de studiemogelijkheden in het buitenland of op de arbeidsmarkt.

Onderwijsenquête
Het is voor de derde maal dat de Universiteit Utrecht een tevredenheidsmeting houdt onder haar derdejaarsstudenten. Van de 3.367 aangeschreven derdejaarsstudenten reageerden 1.195 studenten (een respons van 36%). Ze gaven hun oordeel over het onderwijs, de voorzieningen, hun verwachtingen en ambities. De resultaten zijn een stimulans voor de Universiteit Utrecht om door te gaan op de ingeslagen weg naar nog meer kwaliteit in het onderwijs.

Meer informatie
Ludo Koks, woordvoerder Universiteit Utrecht, (030) 2532501, e-mail L.P.M.Koks@uu.nl