Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 7 december

Alkmaar 07-12-2005 - 15.15 uur

Inbraak woning

Alkmaar, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagmiddag werd tussen 12.00 en 13.30 uur ingebroken in een flatwoning op de begane grond aan de Percivalstraat in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde kapot te maken. Uit de woning werden een digitale camera en een gouden ketting ontvreemd.

Inbrekers gestoord

Heerhugowaard, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagmiddag werd tussen 14.00 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Merwede in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een keukenraam aan de voorzijde van het pand te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Diverse goederen werden klaargezet om meegenomen te worden. Vermoedelijk zijn de inbrekers echter bij hun werkzaamheden gestoord. Zij zijn via de tuindeuren weggevlucht. In een steeg achter de woning werden zelf goederen die waren meegenomen achtergelaten. Voor zover bekend, wordt alleen een creditcard vermist. Deze is direct door de eigenaar geblokkeerd.

Hauwert, woensdag 7 december 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 08.50 uur werd de bewoner van een pand aan de Tuinstraat in Hauwert wakker van zijn blaffende hond. Toen hij verder in zijn woning ging kijken waarom de hond was aangeslagen, zag hij in een slaapkamer een man staan die bezig was de kasten te doorzoeken. De bewoner was te verbouwereerd om in te grijpen en dit gaf de inbreker de kans om via een raam de woning te verlaten en weg te vluchten. Voor zover kon worden nagegaan wordt er niets vermist. De inbrekers is vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Hij is omstreeks 30 jaar oud en 1,75 tot 1,80 meter lang. De inbreker gaat gekleed in een zwart bomberjack, een bruinige broek en een zwarte gebreide muts. Hij fietste na de inbraak weg op een goudkleurige herenfiets. Bij controle bleek de inbreker het slot van de voordeur geforceerd te hebben.

Milieudelict

Midwoud, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagmiddag kreeg een 53-jarige agrariër uit Benningbroek een proces-verbaal wegens een milieudelict, gepleegd bij een bedrijfspand aan de Broerdijk in Midwoud. De man had ongeveer 7 kuub plantenafval op hopen op het land gegooid. Plantenresten (composthopen) moeten echter op een vloeistofdichte vloer worden gegooid, zodat vocht uit de composthoop niet in de grond of in het oppervlaktewater terecht kan komen.

Snelheidsovertredingen

Middenmeer, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Alkmaarseweg te Middenmeer. Van de 590 passanten reden er 61 sneller dag de toegestane 80 km per uur. Dit betekent een overtredingspercentage van 10%. Hoogst gemeten snelheid: 118 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Burgervlotbrug, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg te Burgervlotbrug. Van de 620 passanten reden er 80 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Dat betekent een overtredingspercentage van bijna 13%. Hoogst gemeten snelheid: 73 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Westfriesland, dinsdag 6 december 2005

Op verschillende plaatsen in Westfriesland werd door een onopvallende video-auto een snelheidscontrole uitgevoerd. Twee automobilisten werden bekeurd omdat zij respectievelijk 148 en 149 reden op een 120 km weg. Ook kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij 119 en 126 reden op een 80 km weg. Een bestuurder bleek een radardetector in zijn auto te hebben. De man kreeg hiervoor een bekeuring, terwijl het apparaat in beslag werd genomen.

Op dinsdagmiddag en avond werden ook op diverse plaatsen controles gehouden. De controles waren gericht op snelheid en verlichting. De verlichtingscontroles werden met name in het landelijk gebied uitgevoerd omdat goede verlichting daar van levensbelang is. In totaal kregen 21 personen een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden. Ook kregen 21 bestuurders een bekeuring wegens te hoge snelheden.

Mislukte overval

Heerhugowaard, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur werd een medewerker bij de magazijndeuren aan de achterzijde van een winkel aan het Raadhuisplein te Heerhugowaard overvallen. Terwijl het slachtoffer achter het winkelpand bezig was, kwam er een man naar hem toelopen. Deze zei dat hij een mes bij zich had en dat de winkelier de kluis in de winkel moest openen. Het slachtoffer raakte echter in paniek, rende het magazijn binnen, kwam hier ten val en liep een hersenschudding en een hoofdwond op. De overvaller vluchtte hierop weg. Hij kon niet worden achterhaald. Het slachtoffer kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen.

Brandstichting: jongen aangehouden

Enkhuizen, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagavond zag een getuige dat een groepje jongens bij elkaar stonden op het Koperwiekplein in Enkhuizen. Zij zag ook dat een van hen brandende sterretjes in afvalbakken gooide, waardoor de afvalbakken in brand vlogen. De getuige waarschuwde de brandweer en de politie. Op aanwijzingen van de getuigen kon later op de avond, bij zijn woning, een 15-jarige jongen worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Stropers aangehouden

Castricum, dinsdag 6 december 2005

Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur werden twee jongens van 17 en 19 jaar oud en afkomstig uit Egmond aan Zee aangehouden op het strandplateau in Castricum in verband met stroperij. De politie zag een verdachte auto staan op het Strandplateau die met zijn lichten seinde. Toen de inzittende van de auto gecontroleerd werden, zag de politie een vuurwapen liggen. Direct werd een inzittende aangehouden. Een tweede inzittende wist te ontkomen. De bestuurder van de auto, die op dat moment niet in de auto aanwezig was, meldde zich later ter plaatse. In de auto werden een luchtbuks met diverse soorten munitie, strikken, een konijnenval, een wapenstok en een lichtbak aangetroffen. De goederen werden in beslag genomen. De verdachten werden voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de derde stroper.

Vernieling: jongen aangehouden

Heerhugowaard, woensdag 7 december 2005
Op woensdagmorgen omstreeks 00.25 uur, zag de politie dat een jongen bezig was een reclamebord en een toegangsdeur van een winkel op het Stationsplein in Heerhugowaard te bekrassen. De jongen had de politie niet aan horen komen en kon ter plaatse aangehouden worden. Het gaat om een 18 jarige jongen uit Heerhugowaard die bij de politie bekend is in verband met graffiti.

Laatst gewijzigd 07-12-2005 15:17 | © Politie Noord-Holland Noord |