Gemeente Wageningen

Verkiezing Wageningse ondernemer 2005 van start

Op 14 januari aanstaande zal de Wageningse Ondernemersprijs worden uitgereikt. Deze Wageningse ondernemersprijs is voortgekomen uit de WOC-ondernemersprijs en de gemeenteprijs. Vanaf 2005 zal jaarlijks één gezamenlijke prijs worden uitgereikt aan die Wageningse ondernemer of onderneming, die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd of die zich op een bijzondere wijze heeft gemanifesteerd.

Ook niet-ondernemers kunnen voor de Wageningse ondernemersprijs in aanmerking komen, als zij zich, gemeten naar dezelfde maatstaven, ten behoeve of ten nutte van de ondernemers in Wageningen, op een buitengewone manier verdienstelijk hebben gemaakt.

Alle Wageningers kunnen tot 21 december as. een ondernemer of onderneming nomineren, op persoonlijke titel of als onderneming, instelling, of anderszins. Zolang de genomineerden maar voldoen aan de gestelde criteria. Deze criteria staan vermeld op de website van het WOC (www.wocweb.nl) en van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl). Kandidaten hoeven geen lid te zijn van het Wagenings Ondernemers Contact.

De genomineerden worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, lokale en regionale ondernemers en Wageningen UR. De winnaar wordt door de jury bekendgemaakt op 14 januari 2006 tijdens het nieuwjaarsfeest van het Wagenings Ondernemers Contact.