Gemeente Den Haag

december 2005
Paagman en de Centrale Bibliotheek bekennen kleur (7 december)

Restyling bibliotheek compleet met boekhandel

Den Haag, 7 december 2005 - Boekhandel Paagman opent op donderdag 15 december een bijzonder vormgegeven vestiging op de parterre van de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Hiermee wil de boekhandel de mogelijkheden voor de bibliotheekbezoeker uitbreiden en nieuwe bezoekers en klanten aantrekken. De inmiddels vermaarde boekhandel Paagman die sinds 1951 gevestigd is aan de Frederik Hendriklaan, is bekend om zijn klantgerichtheid en originele evenementen.

Restyling Centrale Bibliotheek
De Centrale Bibliotheek heeft een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Na zich jaren te hebben gehuld in smetteloos wit, bekent de bibliotheek nu kleur. Elke verdieping heeft daardoor een eigen identiteit gekregen. Rustgevend groen om bij te studeren aan de houten tafels van verdieping vijf of excentriek oranje als achtergrond voor de vernissage van een artistieke tentoonstelling op de vierde verdieping.

De bezoeker kan ontspannen 'loungen' met een roman op één van de zuurstokroze sofa?s, mijmeren achter zijn favoriete blad in een kuipfauteuil met uitzicht op het Spui of koffiedrinken in het hippe leescafé: de heringerichte Centrale Bibliotheek heeft het allemaal! Zij is serieus, exotisch, artistiek, gedistingeerd, hip, buitenissig, speels en verrassend tegelijk.