Gemeente Leeuwarden

SP logo SP logo

SP: Snelle aanpak rotonde P. Panderstraat/Harlingersingel

Bron: SP Leeuwarden (07-12-2005)
Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden volgens artikel 41, eerste lid van het Reglement van orde gemeenteraad, ingediend door de heer Freerk Kalsbeek namens de fractie van de Socialistische Partij. Leeuwarden, maandag 6 december 2005

Geacht college,


1. Is het bij het college bekend dat er zowel bij de fietserbond als bij de gemeente klachten zijn binnengekomen over de fietsonvriendelijkheid van fietspaden en het gevaar bij minirotondes en dan specifiek bij de Pier Panderstraat/ Harlingersingel?

2. Is het bij het college bekend dat de gemeente, en dan nemen wij aan de afdeling Verkeer, van plan is om begin volgend jaar naar buiten te komen met een uitsluitsel betreffende oplossingen voor dit gebied?

3. Is het mogelijk dat deze voorstellen zo snel mogelijk worden aangeboden aan de raad om te agenderen in de commissie zodat rekening gehouden kan worden met de fietsnota, de kaderbrief en andere relevante zaken?

4. Hoe snel denkt de gemeente een voorstel te kunnen presenteren?
5. Is het bij het college bekend dat naast het feit dat de fietspaden als te smal worden ervaren en de oversteek bij de Pier Panderstraat te gevaarlijk, er door de constructie van de fietspaden - en dan met name voor de voormalige apotheek aan de Harlingersingel - bij gladheid in de winter de kans bestaat dat men heel lelijk terecht komt vanwege het maken van een haakse bocht op die plek. Dat dit niet alleen door Brandweer en de Fietsersbond, maar ook door ons is gesignaleerd?
6. Wat gaat het college op zeer korte termijn doen om dit gevaar te bestrijden?

Wij verzoeken het college om binnen de gestelde 30 dagen de vragen schriftelijk te beantwoorden,

Namens de fractie,

De heer Freerk Kalsbeek.