Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176



|Datum         |
|7 december    |
|2005          |
|Nummer        |
|245           |

28e BVL-commissievergadering

Weer veertien verkeersveiligheidslabels toegekend aan Brabantse basisscholen

Op 6 december is de beoordelingscommissie van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel voor de 28e keer bijeen geweest. De commissie besprak de voortgang van de verkeersveiligheidsactiviteiten op 29 scholen. In vijftien gevallen ging het om een nacontrole, voor veertien scholen betrof het de eerste beoordeling van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Volgens de commissieleden voldoen alle scholen aan de kwaliteitseisen. In totaal staan nu bijna 600 scholen bij het BVL ingeschreven, waarvan nu 254 scholen in het bezit zijn van het Label. In de gemeenten Best, Cuijk en Mill en St. Hubert ontvangen de eerste scholen een BVL-label.

Alle beoordeelde scholen voldoen aan de kwaliteitseisen van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Zij geven structureel aandacht aan het verkeersonderwijs in en om de school. De scholen organiseren binnenkort zelf een feestelijke uitreiking. Dit zijn de volgende basisscholen:

1. De Kring, Schijndel
2. De Beemd, Schijndel
3. Wilhelminaschool, Best
4. De Akkerwinde, Vianen (Cuijk)
5. De Harlekijn, Son en Breugel
6. Dommeldalschool, Geldrop-Mierlo
7. Den Boogerd, Geldrop-Mierlo
8. De Straethof, Mill en St. Hubert
9. St. Martinus, Schijf (Rucphen)
10. Bernadetteschool, Veghel
11. De Oversteek, Liempde (Boxtel)
12. De Noordster, Bergen op Zoom
13. 't Stekske, Langenboom (Mill en St. Hubert)
14. Jeroen Bosch, Roosendaal

Structurele aandacht voor verkeerseducatie
De commissie constateert met genoegen dat deze scholen verkeerseducatie in en om de school enthousiast en structureel op de agenda houden, gedreven door het verkeersveiligheidsbelang van hun leerlingen. Gelukkig worden zij daarbij in de gemeente ook structureel ondersteund door lokale partijen. Deze partijen steken in en om de scholen, onder aanvoering van de gemeenten, de handen uit de mouwen bij diverse verkeersprojecten. Voor deze projecten zetten de gemeenten, provincie en samenwerkingsverband regio Eindhoven (SRE) structureel geld in. Maatregelen van de gemeente om wegen veiliger te maken worden zo ondersteund door acties die verkeersveilig gedrag van de weggebruikers stimuleren.


Bijna alle gemeenten in Brabant ondersteunen het project en de scholen die voor BVL actief zijn. Op www.bvlbrabant.nl staat een actueel overzicht en het laatste nieuws.


Scholen die ook bij willen dragen aan een veiliger Brabant voor jeugdige verkeersdeelnemers kunnen vrijblijvend een informatiepakket aanvragen bij het BVL-team, telefoon 073-6808146 of via www.bvlbrabant.nl.