Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Annexum Invest gaat deelnemen aan ROZ/IPD-vastgoedindex

Amsterdam - december 2005 - Annexum Invest, specialisten in het structureren en plaatsen van vastgoedproducten, gaat als eerste aanbieder van besloten fondsen deelnemen aan de ROZ/IPD-vastgoedindex. Vanaf 2006 zal deze index voor Annexum fungeren als objectieve maatstaf om de prestaties van Annexum mee te vergelijken. De beleggingsstrategie van de Annexum vastgoedportefeuille wordt door deelname aan deze index nog transparanter.

Volgens directeur Huib Boissevain van Annexum is de betrokkenheid bij het Robeco Vastgoed Index Certificaat mede aanleiding voor deze beslissing. Dit Certificaat is de eerste belegging in Nederland gekoppeld aan een vastgoed index. Annexum bouwt voor dit product een kantorenportefeuille op die zich spiegelt aan de ROZ kantorenindex. Ook wordt onder meer het Vastgoed Fundament Fonds opgenomen in de ROZ/IPD-index. Het Vastgoed Fundament Fonds is een niet-beursgenoteerde vastgoed beleggingsinstelling, die wordt beheerd door Annexum Beheer.

De ROZ/IPD-index is de toonaangevende index voor direct onroerend goed in Nederland. De marktdekking bedraagt meer dan Euro 40 miljard (=60% van de Nederlandse vastgoed beleggingsmarkt). De index bestaat uit direct rendement (huurinkomsten) en indirect rendement (waardeontwikkeling). Verder is de index opgesplitst in kantoren, winkels, bedrijfsruimten, woningen en gemengd gebruik/overige.

Annexum Invest werd in 2000 opgericht, en is uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in vastgoedbeleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Het vermogen dat Annexum belegt op de vastgoedmarkt bedraagt meer dan Euro 350 miljoen. Annexum Invest heeft in de afgelopen jaren een aantal succesvolle vastgoedbeleggingen geplaatst, zoals Casino Vastgoed Amsterdam CV, De Planeet CV, Vastgoed MECC CV en de winkel CV Crystalveste. In 2004 werd Annexum Beheer door Euromoney (het gezaghebbende internationale vakblad voor de financiële markten) uitgeroepen tot beste dienstverlener voor vastgoedbeleggingen in Nederland.



Ingezonden persbericht