FNV KIEM

FNV: Werktop heeft concrete afspraken opgeleverd Zon 135 miljoen euro voor concrete afspraken over onder meer stage- en werkervaringsplaatsen. Dat is de winst uit de Werktop van vorige week woensdag.

Ondanks de merkwaardige aanloop, zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Het kabinet en de werkgevers dachten in eerste instantie: Ach, als de FNV die werktop wil Maar toen we met uitgewerkte voorstellen kwamen, schrokken ze. Uiteindelijk zijn er dus wel concrete afspraken gemaakt. Mooie afspraken, bijvoorbeeld over allochtone jongeren, stageplaatsen en begeleiding van jongeren. Ik ben er tevreden over dat we de daad bij het woord gevoegd hebben.

Jongerius zegt trots op haar club te zijn. We zijn er net zolang achteraan gegaan tot het ons is gelukt. Het geld is zeker voldoende voor de plannen die er nu liggen. Maar we hebben niet de illusie dat we het hele probleem van de werkloosheid hebben opgelost. Wat betreft de ouderen en de WAOers moeten nog meer afspraken komen. Op die punten gaan we absoluut door. Het aanpakken van de werkloosheid moet verder uitgewerkt worden aan de CAO-overlegtafel. En we zullen de gemaakte afspraken monitoren om te zien of we op de goede weg zitten. Lees meer
---