Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 7 december 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Schollevaar omgeving Librije, voetbruggen bouwen.

2^e Octaviolaan 45, dakopbouw bouwen.

Tafelbaai 20, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Roos van Dekama Erf 46, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Sint Francisbaai 25, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Pensorishof 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Klaas Klinkertweg 8, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Merelhoven 351, entreeportaal uitbreiden.

Sint Laurensbaai 59, woning uitbreiden.

Fascinatio Boulevard 582, fietsenstalling plaatsen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Schollevaar omgeving Librije, voetbruggen bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 8 december 2005 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn door de gemeente kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 29 november 2005:

In het plantvak langs de kopgevel aan de Vuurdans 10 2 essen. De bomen geven overlast en staan te dicht op de gevel. Het is niet nodig nieuwe bomen terug te planten.

Op het pleintje van de Elegastburg t.h.v. 4 schijnacacias. De bomen geven

huisnummers
14-28 overlast (wortelopdruk). Herplant met 2 nieuwe bomen (Tilia cordata Van Pelt)

Verzenddatum 2 december 2005:

Bergenbuurt:

Woldberg

1 sierkers en 1 esdoorn

Vaalserberg

1 Italiaanse els

Pietersberg
3 Italiaanse elzen en 1 beuk

Tankenberg
6 iepen en 2 vleugelnootbomen

Lemelerberg

2 sierappelbomen

Door ophoging zijn de bomen dood of in kwaliteit erg achteruit gegaan.

Er worden nieuwe bomen teruggeplant: 1 vleugelnootboom, 3 elzen en 6 iepen.

De esdoorn aan de Woldberg wordt verplant.

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Goudenregenstraat
62 1 spar. De boom is te groot voor de voortuin. Geen herplant.

PC Boutenssingel
14 1 ceder. De boom is te groot voor de voortuin en ontneemt te veel licht.

Geen herplant.

Gevelreclame

Op 28 november 2005 is vergunning verleend voor het plaatsen van gevelreclame op het pand

De Linie 7 in Capelle aan den IJssel.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

HERZIENE BEKENDMAKING

VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN MIDDELWATERING 2004

In de bekendmaking over de (hernieuwde en ongewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Middelwatering 2004 van 13 juli 2005 is abusievelijk niet vermeld dat iedereen tegen de bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen, bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, kan inbrengen.

Daarom ligt het door de gemeenteraad op 27 juni 2005 (hernieuwd en ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Middelwatering 2004 van 8 december 2005 tot en met 18 januari 2006 (zes weken) op werkdagen voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis. Hierdoor wordt iedereen alsnog de gelegenheid geboden om over de bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen bedenkingen, naar keuze mondeling of schriftelijk, bij Gedeputeerde Staten in te brengen. De bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Voor het indienen van mondelinge bedenkingen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416930. Degenen die al eerder, op basis van de publicatie van 13 juli 2005, een bedenking bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben ingediend, hoeven dit niet opnieuw te doen.

INVALIDENPARKEEERPLAATSEN

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in de bijbehorende parkeervakken, de parkeervakken te reserveren als twee parkeerplaatsen invaliden bestemd voor de onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 2 december 2005 (datum besluit 30 november 2005): kentekennummer 93-PR-HF voor de heer F.J.J. de Boer (bestuurder) nabij de woning aan de Desertosingel 101 in Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 2 december 2005 (datum besluit 30 november 2005): kentekennummer RZ-HP-22 voor mevrouw H.W. Blom-van Schijndel (passagier) nabij de woning aan de Van Speykstraat 102 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het (hernieuwd en ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Middelwatering 2004 en de besluiten inzake de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.