Woensdag 7 december te zien bij Team West

Leiderdorp/Haaglanden 07-12-2005 - In het regionale opsporingsprogramma 'Team West' op TV West komen woensdag 7 december 2005 de volgende onderwerpen aan de orde:

Goudse vrouw vermist Sinds zondag 20 november wordt de 47-jarige Fatima Laaribi uit Gouda vermist. De vrouw ging

's nachts of in de vroege ochtend in verwarde toestand de deur uit. Sindsdien is ze spoorloos. Fatima heeft niets meegenomen, behalve de sleutel van haar woning in de wijk Korte Akkeren.

Signalement: * Marokkaans * 1.60 meter * smal postuur * rond gezicht * donker haar * twee gouden oorringetjes * hoofddoek * donkerblauwe lange stoffen jas * zwarte lederen pumps

De jas die Fatima draagt is te groot voor haar. Dat kan opvallen.

Het kan zijn dat ze haar meisjesnaam gebruikt. En dat is Labliz.

Heeft u Fatima Laaribi na zondag 20 november nog gezien of weet u waar ze nu is, belt u dan met de recherche in Gouda via 0900-8844.

Bovenregionale recherche pakt oplichter Rechercheurs van politie Haaglanden en politie Hollands Midden hebben gezamenlijk een oplichter gepakt die door heel Nederland proefritten maakte en daarna verdween met de auto. De zaak kwam aan het rollen toen er in korte tijd vijf aangiftes binnenkwamen vanuit Den Haag, Voorburg, Leiden, Waddinxveen en Gouda.

Toen bleek dat de man door heel Nederland 29 auto's en 2 motoren achterover had gedrukt, werden de aangiftes vanuit het hele land verzameld door politie Hollands Midden en daarna doorgegeven aan het bovenregionaal rechercheteam.

Items Haaglanden

Poging ontvoering in centrum Den Haag Op donderdag 1 december rond 21.30 uur hebben twee mannen geprobeerd een jonge vrouw te ontvoeren in het centrum van Den Haag. De vrouw liep op de Voldersgracht. Vanuit de richting van de Gedempte Gracht kwamen twee mannen aanlopen. Zij grepen haar vast en riepen dat ze mee moest komen. De vrouw verzette zich, waarna één van de daders een pistool op haar voorhoofd drukte.

Op dat moment kwamen er twee mannen aanfietsen. Zij stopten. De daders lieten de vrouw los en renden weg in de richting van de Gedempte Gracht. Daar stapten ze in een lichtblauwe auto van een wat ouder model. Ze reden weg in richting het Spui.

Signalement dader 1: * vermoedelijk Antilliaans * ongeveer 27 jaar * 1.85 meter * fors postuur * donker bomberjack * blauwe spijkerbroek * donker baseballpetje

Signalement dader 2: * vermoedelijk Antilliaans * 1.85 meter * fors postuur * donkere driekwart jas * blauwe spijkerbroek * donker baseballpetje

De mannen op de fiets hebben de vrouw naar een tramhalte gebracht en zijn daarna weggegaan. De politie wil erg graag spreken met deze fietsers. Ook is de politie op zoek naar andere getuigen van de poging tot ontvoering en naar mensen die misschien meer weten over dit misdrijf.

U kunt uw informatie doorgeven aan de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844

Schevenings restaurant overvallen Op woensdag 23 november rond 23:40 uur is restaurant Westewind op de boulevard in Scheveningen overvallen door drie gemaskerde mannen. De mannen renden na de overval via een zijdeur de trappen naast het restaurant op. Eén van de daders kwam terug, omdat hij kennelijk iets was vergeten. Daarna holde hij de trappen weer op.

Het is niet bekend hoe de overvallers verder zijn gevlucht. Mogelijk zijn ze bovenaan de trappen rechtsaf gegaan in de richting van de vuurtoren. Maar het ligt meer voor de hand dat ze zijn weggerend in de richting van de Gevers Deynootweg.

Kort voor de overval hebben drie mannen bovenaan de trappen naast het restaurant gestaan. De politie wil graag met hen spreken. Zij kunnen mogelijk meer vertellen. Ook zoekt de politie getuigen die de drie overvallers hebben zien vluchten. Natuurlijk wil de politie ook graag in contact met u komen als u andere informatie heeft over de overval.

U kunt uw tips doorgeven aan de recherche in Scheveningen via 0900-8844

Als het niet anders kan, dan kunt u uw informatie ook anoniem doorgeven via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.