Gemeente Gouda


persbericht: winkeliers de heester krijgen noodvoorziening op groenheuvel (7/12/2005)

In een vergadering op 30 november hebben winkeliers en pandeigenaren unaniem de voorkeur uitgesproken voor de Groenheuvel. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 december 2005 het parkeerterrein Groenheuvel aangewezen voor de realisatie van een tijdelijk winkelcentrum.

Het parkeerterrein ligt aan de rand van de wijk, maar is goed bereikbaar, biedt voldoende parkeergelegenheid en kan snel in gebruik genomen worden. De gemeente Gouda streeft er naar om binnen drie maanden de winkeliers van start te kunnen laten gaan in de noodvoorziening.

Voor dat het zover is moet er nog een bouwvergunning worden verleend en is het noodzakelijk om vrijstelling van het huidige bestemmingsplan te verkrijgen. Op korte termijn gaat de gemeente Gouda met de omwonenden en huidige gebruikers van het parkeerterrein Groenheuvel in gesprek om met hen deze tijdelijke situatie te bespreken.

Ieder jaar komt er een circus naar de Groenheuvel. Er moet nog nader bekeken worden of hier alternatieve locaties voor beschikbaar zijn, of dat er ook na realisatie van de noodvoorziening voldoende ruimte overblijft.