Gemeente Haarlem


7 december 2005

354/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


nieuwe bibliotheek oost in reinaldahuis

De nieuwe bibliotheek voor Haarlem-Oost komt definitief in het Reinaldahuis. B&W van Haarlem zijn akkoord gegaan met de aankoop van ruimte in het nieuwe complex van het Reinaldahuis van Stichting Woonzorg. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid voor de inwoners van Oost omtrent hun bibliotheek. De bibliotheek krijgt een ruimte van 475 m². Hoewel de bibliotheek voor alle inwoners van Oost is, richt zij zich vooral op kinderen en hun ouders, ouderen en hun familieleden, anderstaligen en hun kinderen.
Het succesvolle Kinderinformatiecentrum in de huidige bibliotheek aan het Van Zeggelenplein wordt voortgezet in het Reinaldahuis, met veel aandacht voor kinderen met leesproblemen. Voor wijkbewoners die Nederlands als tweede taal moeten leren is er een collectie leesboeken, taalmethoden en boeken, video's en dvd's over Nederland. Naar verwachting gaat de bibliotheek in mei 2006 voor het publiek open.


Gezondheidsinformatiepunt en meer

Naast een bibliotheekvoorziening worden ook een apotheek, een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, een restaurant en een culturele ruimte in het Reinaldahuis gevestigd. Samen met de gezondheidspartners wil de Stadsbibliotheek in het Reinaldahuis een Gezondheidsinformatiepunt inrichten. De bibliotheek zal dan beschikken over gedrukte en digitale informatie over gezondheid- en zorgvragen.
Daarnaast is alle informatie over de wijk in de bibliotheek te vinden.
In de nieuwe bibliotheek is ruimte gereserveerd voor een eerstelijns loket. Het loket is nauw met de bibliotheekfunctie verbonden.


Wijksteunpunt

De gemeente Haarlem wil samen met het Reinaldahuis een Wijksteunpunt te realiseren dat zich richt op ouderen, gehandicapten en de geestelijke gezondheidszorg. Vanuit het Wijksteunpunt worden er met samenwerkende partners diensten in de wijk ontwikkeld.

Meer weten? Bel met 023 - 511 53 00.


----------------------------------------------------------------------------------------------------