Ingezonden persbericht


persbericht

snelle progressie renger in renault world series!

LE BEAUSSET - Renger van der Zande heeft zijn tweedaagse test in de Formule Renault 3.5 op het circuit van Paul Ricard uitstekend benut. Op de baan van F1 baas Bernie Ecclestone, draaide Renger op de tweede testdag onverschrokken mee met de internationale top, door vaak sneller te gaan dan bijvoorbeeld Fabio Carbone (winnaar Marlboro Masters of F3 2002) en voormalig kampioen Giorgio Mondini! Na een goede nachtrust en bruikbare telefonische aanwijzingen van zijn trainer Ger Peters had Renger zijn polsblessure van gisteren weer onder controle.

Om Renger een betere zitpositie te geven, had zijn team Jenzer Motorsport afgelopen nacht een langere stuurstang in de krachtige bolide gemonteerd. Na zeven 'stints' en verschillende set-up aanpassingen kon aan het eind van de ochtendsessie de balans worden opgemaakt. Met een snelste rondetijd van 1:16.00 toonde Renger zich ruim sneller dan de overige debutanten. Renger had zelfs een nog scherpere tijd kunnen neerzetten als hij in zijn laatste run op nieuwe banden niet té gretig was geweest waardoor hij de baan spinnend moest verlaten.

In de drie afzonderlijke sectoren bleek Renger vandaag bijzonder snel. Zo nestelde Renger zich in een veld van 27 coureurs in de snelle eerste sector continue in de top drie. Wanneer de jonge Nijmegenaar zijn beste sectortijden in één ronde had weten te combineren, had de 19-jarige Q-dancer zelfs een plek in de top 5 afgedwongen!

Wat het ervaren Jenzer Motorsport met name indrukwekkend vond was de wijze waarop Renger de data analyse systematisch vertaalde naar verbeteringen op de baan. Een vaardigheid die zijn teambaas Frits van Amersfoort hem heeft aangeleerd. Mede hierdoor viel Renger vandaag naast een ervaren rot als Giorgio Mondini extra op! Landgenoot Giedo van der Garde was met zijn twee jaar Formule 3 ervaring Renger nog wel wat te snel af, maar dit gat werd naarmate de ochtend vorderde steeds kleiner. Om 12:30 uur stapte Renger na meer dan 60 loodzware ronden gesloopt maar met een grote grijns uit zijn bolide. Deze ervaring en de positieve klanken van het team brengen een instap in deze wervelende klasse voor 2006 wel héél dichtbij!

RENGER VAN DER ZANDE: "Wow, ik ben echt helemaal leeg, maar wat is dit waanzinnig! Het gaat zo enorm hard! Ik moet voor het eerst echt hard werken in de auto en de bochtensnelheid is bijna onnatuurlijk. Na mijn polsblessure gisteren kon ik vandaag grote stappen maken. De mooie baan van Paul Ricard gaf me de kans om ongestraft de grenzen op te zoeken. Daar heb ik veel van geleerd! Ik wil mijn sponsors Q-Dance en Marcel van Gelderen (Men_at_Work) enorm bedanken. Ook een pluim voor mijn nieuwe sponsor Universal Leasing Benelux: onwijs bedankt voor deze superkans!"

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com