Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 December 2005

(
Katwijk Verdachte van stalking aangehouden

De politie hield in de ochtend van woensdag 7 december een 36-jarige man in zijn woning aan de Zonneveldstraat aan. De man wordt verdacht van het stalken en volgen van buurtbewoners. Met dit gedrag jaagt hij al enkele jaren zijn buurtbewoners de stuipen op het lijf. De politie had nog een goed gesprek met de man om hem op andere gedachten te brengen, maar helaas bleek dit niet voldoende. Begin november deed een buurtbewoonster aangifte bij de politie. Na overleg met justitie werd besloten de man vandaag aan te houden. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.


Katwijk Aanhouding na winkeldiefstal

Een 28-jarige vrouw uit Katwijk pleegde woensdagmorgen 7 december rond 10.50 uur een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Hoornesplein. Zij nam daar enkele levensmiddelen weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De vrouw kreeg een proces-verbaal en werd daarna weer op vrije voeten gesteld.

Alphen aan den Rijn Jongen betrokken bij aanrijding
Een 10-jarige jongen uit Alphen is op woensdag 7 december, omstreeks 12.25 uur, betrokken geweest bij een aanrijding op de kruising van de Conradstraat met het Hazeveld. De jongen is door een 47-jarige automobiliste uit Ter Aar geraakt toen hij met zijn step plotseling de weg overstak. De automobiliste kon niet meer tijdig remmen. De jongen raakte ernstig gewond. De traumahelikopter werd ingezet om ter plaatse hulp te verlenen. Hij is vervolgens per ambulance met spoedtransport overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum. De automobiliste is opgevangen op het politiebureau. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk, daaruit is gebleken dat het niet aan de snelheid van de automobiliste heeft gelegen. Met de 10-jarige jongen gaat het naar omstandigheden goed, zijn situatie is niet meer levensbedreigend.

Alphen aan den Rijn Fietsster geschept
Een 25-jarige vrouw uit Alphen is op de President Kennedylaan geschept door een auto. De fietsster heeft vermoedelijk de auto over het hoofd gezien en stak de Kennedylaan over. Een passerende automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer, kon niet meer tijdig tot stilstand komen en raakte de fietsster. De fietsster is ter controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bodegraven Controles op verlichting
Agenten van het team Bodegraven hebben op woensdag 7 december, tussen 07.00 en 08.00 uur gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting van fietsers en bromfietsers. In totaal hebben zij 46 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers en bromfietsers die geen voor- of achterlicht voerden. De agenten hebben op de Goudseweg gecontroleerd en hebben toegezegd de komende tijd vaker controles te gaan houden. Het doel van de controles is de (brom)fietser te attenderen op de gevaarlijke situaties die er kunnen ontstaan wanneer men niet voor ander verkeer zichtbaar is. Daarnaast is het beter voor de portemonnee om de verlichting te laten maken bij een fietsenmaker dan een bekeuring te ontvangen. De politie hoopt dan ook dat er tijdens de volgende controle geen bekeuringen hoeven worden uitgeschreven omdat iedereen dan de juiste verlichting voert.


Lekkerkerk Voetgangster aangereden

Een 78-jarige automobilist uit Lekkerkerk reed op woensdag 7 december rond 08.10 uur op de Opperduit een 17-jarige vrouw uit Lekkerkerk aan. De vrouw werd daar van achteren aangereden door de automobilist die haar daar vermoedelijk niet heeft zien lopen. De vrouw liep bij het ongeval nekletsel op. Zij is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --