KNWV

Nieuwsbericht Surfen

7-12-2005

Update Jeugdwedstrijdsurfen / Bic Techno klasse

Al langer is bekend dat de Bic Techno 293 OD de opvolger wordt van de roemruchtige Aloha. De ISAF heeft de Bic Techno 293 OD klasse erkend als dé jeugdklasse (u15 & u17) en daarmee het startsein gegeven voor de wederopleving van het jeugd wedstrijdsurfen. Deze klasse is de opstapklasse voor jeugdige wedstrijdsurfers en dit hybride board sluit naadloos aan op de olympische windsurf klasse gevaren op de Neil Pryde RS:X. Ook de toekomstige Formula windsurfers zullen aan de Techno een ideale opstap hebben.

Alle nationale bonden zijn met dat nieuws druk aan de slag om voor komend seizoen materiaal, ondersteuning en goede wedstrijdseries beschikbaar te maken en zo het windsurfen een krachtige push te geven in de goede richting! Zo ook het Watersportverbond. Op het congres zal een workshop worden ingericht specifiek voor de ontwikkelingen van deze klasse, voor die tijd zal getracht worden de bestelling van materiaal rond te krijgen.

Materiaal
Het Watersportverbond is in overleg getreden met de leveranciers om voor de vereniging een laagste prijs verkrijgen. De kwantum korting die nu is verkregen maakt de aanschaf van de boards voor elke
vereniging bijzonder interessant. Van een aantal verenigingen is de vraag naar deze boards bekend, van een aantal ook nog geheel niet. Daarom roept het Watersportverbond alle windsurfverenigingen op om hun interesse kenbaar te maken! Onderstaand de contact informatie.

Naast het board, is er voor deze eenheidsklasse een lijst met
goedgekeurde tuigages opgesteld. De ISAF is op dit moment bezig deze lijst definitief te maken en daarmee kan ook voor dit materiaal een goede prijs bedongen worden voor de verenigingen en haar leden! Een voorstel hiervoor volgt spoedig. Goed te weten is dat sommige zeilen op de ISAF lijst, reeds beschikbaar waren en dus ook tweedehands tegen een schappelijke prijs beschikbaar zullen zijn.

Wedstrijdseries & evenementen kalender
Alle wedstrijdseries in Nederland stellen de competitie open voor de Bic Techno 293 OD klasse. De jeugdige wedstrijdserie is daarmee verzekerd van voldoende mogelijkheden om ook daadwerkelijk te racen en aan leuke wedstrijden mee te doen. Op clubniveau, op regionaal niveau en zelfs op landelijk niveau. 8 wedstrijden in de Zuid Holland Windsurfing series, 6 wedstrijden in de regiocup midden, 3 wedstrijden in de funsport series en 1 zelfstandig jeugd NK zullen minimaal hun open staan voor de Techno surfers. In totaal dus al 18 wedstrijden!

Er wordt druk gewerkt aan een NK jeugd in deze Bic Techno 293 OD klasse. Dat dit NK er komt is besloten, nu nog de locatie, tijd, etc. Voor de ambitieuze wedstrijdsurfers, zullen er komend jaar ook al internationale wedstrijden zijn.

Er is al een voorlopige wedstrijdkalender opgesteld. Als altijd is het echter even wachten op de internationale wedstrijden. Zodra die bekend zijn kunnen de nationale wedstrijden definitief gepland worden en daarna de regionale wedstrijden. Eind januari zal hierover meer bekend zijn.

Wedstrijdtraining
Het Watersportverbond steunt de jeugdige wedstrijdsurfers en de verenigingen door onder andere regionale wedstrijd trainingen te organiseren. Aansluitend op de regionale wedstrijdserie zullen er een groot aantal trainingsdagen worden georganiseerd, waar de Bic Techno 293 OD surfer zich voor een beperkte eigen bijdrage kan laten trainen in het wedstrijd surfen. Ervaren coaches die ook op het hoogste niveau wedstrijdtrainingen geven zullen de deelnemers bruikbare tips, techniek en tactiek meegeven.

De eerste stap, bestellen van het materiaal !
De klasse zal dus ook in Nederland een vliegende start maken, maar niet voor er voldoende materiaal aanwezig is uiteraard. Daarom moet nu eerst de bestelling door de vereniging gemaakt gaan worden.
Verenigingsleden kunnen bij het verenigingsbestuur terecht en de het bestuur kan zijn vraag kenbaar maken bij het Watersportverbond. Uiterlijk eind december zal de bestelling binnen moeten zijn!

Het bestelformulier kan aangevraagd worden bij Christoffel van Hees (Watersportverbond 030- 6566 583, chs@watersportverbond.nl) De prijzen zijn bestemd voor aangesloten verenigingen en Watersportverbond leden. Voor meer informatie over het board, de tuigages, de prijzen en de bestelwijze kan men contact opnemen met Marc Lamey (Plané Delft). (tel: 061214 6272 mail: lamey@planet.nl)

Het bestelformulier is vanaf 16 december beschikbaar en de eventuele bestelling dient uiterlijk 30 december bij het watersportverbond binnen te zijn. (Fax nr. 030 6564783)

Internetadres: aloha.internationalwindsurfing.com
E-mailadres:chs@watersportverbond.nl