KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-12-2005

Twee meiden in de Goldfleet WK Laser Radial

De kwalificatiewedstrijden van het WK Laser Radial voor dames in het Braziliaanse Fortaleza zitten er op. Na zes wedstrijden is de indeling in de Gold- en Silverfleet bekend. De beste 38 zeilsters zijn, na aftrek van het slechtste resultaat, ingedeeld in de Goldfleet, de overige 38 in de Silverfleet.
Lisa Westerhof en Gea Jutjens hebben zich beiden in de Goldfleet geplaatst.

De tweede wedstrijddag op maandag was een dag met weinig wind, net zoals dag één van dit kampioenschap. De wisselende resultaten wezen uit dat de meeste zeilsters moeite hadden met de omstandigheden. Lisa en Gea begonnen de dag matig maar wisten tijdens de tweede wedstrijd allebei binnen de top 10 te finishen. Lisa behaalde een vierde en Gea een negende plaats. Ook Annemieke Bes behaalde maandag een vierde plaats. Haar beste resultaat tot nu toe.

Gisteren, dag drie van het WK, was de wind aangetrokken tot 12 knopen (windkracht vier).
De zeilsters zaten gisteren dicht bij elkaar in een spannend gevecht. Een klein foutje kon leiden tot een verlies van vele plaatsen, aldus coach Mark Littlejohn.
Lisa zette tijdens de tweede wedstrijd haar beste resultaat neer. Ze had een goede start en vocht haar weg door het veld. Bij de laatste boei wist Lisa nog vier boten in te halen en kwam, zeer verdiend, als derde over de finishlijn. Coach Mark Littlejohn was erg tevreden met dit resultaat. Lisa komt hiermee, na één aftrek, op een 19e plaats in het tussenklassement. Gea Jutjens behaalde een 8e en een 23e plaats en komt daarmee op een 29e positie in het tussenklassement.

Annemieke Bes behaalde op de derde wedstrijddag een 28e en een 26e plaats en viel daarmee net buiten de selectie voor de Goldfleet. Ze staat nu op een derde plaats in de Silverfleet. Merel Witteveen staat, met een 18e en 21e plaats van gisteren, op een 13e plaats in de Silverfleet.

Het klassement wordt op dit moment aangevoerd door de favoriete Paige Railey. De Amerikaanse won dit jaar vijf van de zeven wedstrijden waaraan ze deelnam. Railey heeft dit kampioenschap nog geen race heeft gewonnen maar ze vaart zeer constant en staat daarom toch bovenaan.

Het wereldkampioenschap duurt nog tot en met vrijdag, met wederom twee wedstrijden per dag.