Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

07 december 2005

Epe - 24 boetes voor jeugdige fietsers

De politie heeft in het kader van overlast jeugd op dinsdagmiddag (06-12) een gerichte controle gehouden op fietsende jeugd in het voetgangersgebied in de Sternpassage.

Binnen drie kwartier werden 24 jongeren betrapt en bekeurd. De boete bedraagt voor jongeren t/m 15 jaar E 13,- en daarboven E 25.

Harderwijk - Opnieuw rijden tijdens ontzegging

De politie heeft op dinsdagmiddag (06-12) een 31-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden op de Selhorstweg. Ondanks een rijzontzegging bestuurde de man een auto. De auto werd in beslag genomen in afwachting van een beslissing van het openbaar ministerie.

Harderwijk - Winkeldiefstal

Een onbekende man heeft op dinsdag (06-12) tussen 13.00-13.15 uur een colbert gestolen uit een winkel aan de Schoenmakersstraat. De man paste een aantal kledingstukken en toen hij werd gebeld ging hij even naar buiten om het gesprek te voeren. Even later ontdekte het personeel dat de man verdwenen en miste men een colbert. Het signalement van de dader is: negroïde man, plm. 30 jaar, ongeveer 1.80 m lang, breed postuur, dreadlocks tot op de schouders, zwarte haarband, twee gouden tanden. Hij droeg een lange zwarte leren jas.

Ermelo - Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen van een aanrijding op maandag (05-12) waarbij het slachtoffer een gebroken been alsmede gebroken nek- en rugwervels opliep. Omdat het ingestelde onderzoek niet de benodigde informatie heeft opgeleverd doet de politie een beroep op eventuele ooggetuigen. Zie onderstaand persbericht. Persbericht van dinsdag (06/12)

Ermelo - Fietsster gewond

Een 54-jarige fietsster uit Ermelo kwam in botsing met een 30-jarige automobiliste, eveneens uit Ermelo. Het ongeval gebeurde op maandag (05-12) rond 17.00 uur op de kruising van de Leuvenumseweg en de Varenlaan. De fietsster werd met onder meer een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnumer 0900 8844.

Ermelo - Auto over de kop

Een 18-jarige automobilist uit Beekbergen verloor op dinsdag (06-12) rond 07.20 uur de macht over het stuur op de Leuvenumseweg toen hij moest uitwijken voor een ree. Hij belandde met zijn auto op het fietspad aan de rechterzijde van de weg, botste tegen een boom waarna de auto over de kop sloeg. Wonder boven wonder bleef de bestuurder ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --