Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

7 december 2005

Apeldoorn - Lichtgewonde door aanrijding

Een 19-jarige snorfietser uit Apeldoorn raakte dinsdagmorgen (06/11) op de kruising Laan van Erica/Zutphensestraat gewond door aanrijding met een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen. De vrachtwagenchauffeur sloeg rond 10.10 uur rechtsaf de Zutphensestraat in en reed hierbij tegen de snorfietser aan. De Apeldoorner viel op de grond en liep letsel aan zijn hand op. Een ambulance vervoerde hem naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Zakkenroller actgief

Een onbekende heeft dinsdagmorgen (06/11) in een supermarkt aan de Hofstraat een 78-jarige vrouw uit Apeldoorn van haar portemonnee beroofd. De vrouw liep in de winkel en had haar tas met portemonnee aan het stuur van haar rollator hangen. Vermoedelijk tussen 11.30 en 12.00 uur bleek haar portemonnee met een hoeveelheid geld verdwenen te zijn. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - 21 bestuurders in de fout

Eenentwintig bestuurders gingen dinsdagmiddag (06/11) tijdens twee verkeerscontroles in de fout. De politie controleerde op de Sluisoordlaan en op het Kanaal Noord. Achttien bestuurders van motorvoertuigen overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Twee automobilisten droegen geen gordel en één automobilist kon geen rijbewijs tonen.

Apeldoorn - 18 fietsers zonder licht

Achttien fietsers en bromfietsers hadden dinsdagavond (06/11) tijdens een verlichtingscontrole hun verlichting niet in orde. De politie controleerde in samenwerking met leden van de vrijwillige politie op de Hoofdstraat, Nieuwendijk en op de Arnhemsweg. De 18 fietsers en bromfietsers kregen allen een bekeuring voor het niet in orde hebben van hun verlichting.

Apeldoorn - 70 bestuurders te snel

Zeventig bestuurders van motorvoertuigen overschreden dinsdagmiddag (06/11) tijdens een snelheidscontrole op de Jachtlaan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De politie controleerde ruim 4.000 bestuurders. Van hen overschreden 70 de toegestane snelheid van 50 km per uur. De maximumsnelheid bedroeg 80 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --