2e persbericht van woensdag 7 december 2005

Eindhoven 07-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met peperspray aangehouden

De politie hield woensdagochtend om 11.50 uur op de Kanaaldijk Noord een 38-jarige Veldhovenaar aan. De man had een busje pepperspray bij zich. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie personen gewond bij ongeval

Woensdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de Keizer Karel V Singel drie personen gewond geraakt. Een personenauto met daarin een 75-jarige vrouw uit Maarheeze reed over de Boutenslaan. Bij de verkeerslichten wilde zij linksaf de Hoogstraat op draaien. Zij gaf daarbij geen voorrang aan een haar tegemoetkomende (rechtdoorgaande) taxibus met daarin 6 kinderen die over de Keizer Karel V Singel reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en kwamen daarna op de rechter rijstrook terecht. Een vrachtwagen kon hen niet meer ontwijken en botste op hen. De vrouw uit Maarheeze is bij het ongeval lichtgewond geraakt. De bestuurster van de taxi en een inzittende van de taxi zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurster mocht na behandeling naar huis. De inzittende van de taxi is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur en de vijf andere kinderen zijn met de schrik vrij gekomen.

Geldrop: Mishandeling van twee jongeren opgelost

De politie heeft zeven Geldropse jongens aangehouden die worden verdacht van de mishandeling van twee plaatsgenoten op 21 oktober. Toen werden rond 21.00 uur twee Geldropse jongens van 17 en 18 jaar oud op de Fangorn door een groep jongeren in elkaar geslagen. Dat gebeurde zonder enige aanleiding. De politie kwam de zeven verdachten op het spoor tijdens het onderzoek naar een mishandeling op 13 november op de Eindhovenseweg (zie 3e persbericht van woensdag 23 november). Drie van de vier jongens die daarvoor werden aangehouden, zouden ook betrokken zijn geweest bij de mishandeling op de Fangorn op 21 oktober. Uit onderzoek kwamen nog vier verdachten naar voren, waardoor het totaal op zeven kwam. Zij zijn 13, 14, 15 (2x), 16, 17 en 18 jaar oud. Ze werden in de laatste week van november opgepakt. Tegen hen is na hun aanhouding en verhoor een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man na vernieling aangehouden

Een 27-jarige Helmonder werd woensdagochtend om 8.00 uur voor zijn woning in Helmond West door de politie aangehouden. De man had kort daarvoor ruzie met zijn 24-jarige Helmondse vriendin in haar woning in Helmond West. Hij had daarbij de achterdeur van haar woning ingetrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in horecazaak

In een horecazaak aan de Binderseind is woensdagochtend tussen 3.00 en 8.45 uur ingebroken. De buit bestaat uit diverse flessen drank, rookwaar en een paar honderd euro. Er was een gat in de muur gehakt zodat het pand kon worden betreden.

Valkenswaard

In een bedrijf aan de Dragonder is dinsdagavond tussen 18.00 en 19.54 uur ingebroken. De buit bestaat uit een geldbedrag van een paar duizend euro en mogelijk een onbekend aantal motorsleutels en blanco kentekenbewijzen. De spullen waren opgeslagen in een kluis. De open gebroken kluis is later op de Keersopper in Westerhoven aangetroffen. Hier werd een aantal blanco kentekenbewijzen terug gevonden. Zowel de toegangspoort tot het terrein als de achterdeur van het bedrijfspand waren open gebroken.

Valkenswaard: Geld gestolen

In een bedrijf aan de Dragonder is dinsdagavond omstreeks 23.30 uur ingebroken. Uit het pand is een onbekende hoeveelheid geld uit diverse geldkluisjes gestolen. Door het verwijderen van een luik in de toegangsdeur kon het pand worden betreden.