Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom woensdag 7 december

BERGEN OP ZOOM, 7 december 2005

Politie onderzoekt uit de hand gelopen verkeersruzie

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdagavond 6 december melding vanuit een woning in de Tuinwijk. Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom reed even tevoren in zijn auto op de snelweg vanuit Roosendaal richting Bergen op Zoom. In de Phillip Morris bocht reed een bestelauto erg dicht achter hem. Hij remde een keer om de bestuurder te waarschuwen voor de geringe afstand tussen de voertuigen. De automobilist nam de afslag Bergen op Zoom en zag dat de bestelauto hem volgde. De bestuurder van de bestelauto probeerde de man klem te rijden. De Bergenaar wist de auto te ontwijken en reed door. Op de randweg raakte de man de bestelauto kwijt. Toen hij thuis was zag hij de bus voor zijn huis stoppen. Eén van de inzittenden belde aan, de bewoner opende de deur. Zijn belager vernielde vervolgens in de hal van de woning een spiegel. De politie onderzoekt de zaak en hoort onder andere diverse getuigen van het voorval.

Hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie trof op woensdag 7 december een hennepplantage aan in een woning aan de Laan van Everswaard. In één van de vertrekken van de woning stonden ongeveer 100 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De politie heeft de eigenaar proces-verbaal aangezegd.

Diefstal waardepapieren uit winkel

BERGEN OP ZOOM: Bij een winkel in het centrum van Bergen op Zoom is op dinsdag 6 december diefstal gepleegd. Tussen 13.15 uur en 17.30 uur heeft een onbekend persoon kans gezien een groot aantal waardepapieren uit de kassaruimte te ontvreemden. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 7 december was een 46-jarige vrouw uit Heerle aan het winkelen in de Zuivelstraat. Omstreeks 13.00 uur stelde een onbekende de vrouw een vraag. Deze persoon heeft waarschijnlijk kans gezien de portemonnee uit haar tas te ontvreemden. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie controleert fietsverlichting

HOOGERHEIDE: De politie controleerde woensdag 7 december tussen 07.25 uur en 08.00 uur fietsverlichting op de Raadhuisstraat. Er zijn 6 fietsers bekeurd voor het niet hebben van deugdelijke verlichting op de fiets.

Politie houdt man aan na bedreiging

SPRUNDEL: Een 41-jarige inwoner van Sprundel is dinsdagavond door de politie aangehouden. De man had even daarvoor een bedreiging geuit naar zijn ex-schoonfamilie. Toen deze hem meerdere malen hebben laten weten dat hij het huis moest verlaten heeft hij hier niet aan voldaan. Hierdoor maakte hij zichzelf schuldig aan huisvredebreuk. De politie heeft vervolgens de man gevraagd naar het bureau te komen om met hem een gesprek te voeren. Aangezien de man op het politiebureau gekomen zeer agressief reageerde en bedreigende taal uitsprak in de richting van de politieagenten is besloten hem aan te houden. De man verzette zich hierbij hevig. De verdachte is hierop in de cel geplaatst. Op dat moment was de verdachte niet gewond. Bij nacontrole, enkele minuten na insluiting bleek de man een wond aan zijn hoofd en een pijnlijke knie te hebben. De politie heeft hierop direct de ambulance gewaarschuwd. Die constateerde een hoofdwond en een bezeerde knie. Hij is daaraan ter plaatse behandeld. De man is woensdagochtend inverzekering gesteld en inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie bekeurt voor ontbreken fietsverlichting

BOSSCHENHOOFD / OUD GASTEL: De politie controleerde op woensdag 7 december op de Pastoor van Breugelstraat te Bosschenhoofd en de Sint Antoinedijk te Oud Gastel op fietsverlichting. Tussen 07.15 uur en 08.15 uur zijn 5 bekeuringen uitgeschreven op de Pastoor van Bruegelstraat en 14 fietsers zijn bekeurd op de Sint Antoinedijk.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag 6 december is er ingebroken in een woning aan de Heerma van Vosstraat. Onbekenden sloegen aan de zijkant van de woning een ruit in konden door het gat de deur openen. Ze doorzochten de woning. Er is onder andere een fiets en een plasmatelevisie weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in.

Inbraak in school

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagmiddag 6 december en woensdagochtend 7 december is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Bakkersbergweg. De daders vernielden het hek wat rondom het schoolgebouw staat en vernielden een ruit. De inbrekers doorzochten het gebouw, maar namen niets weg. De politie heeft aangifte opgenomen.

Inbrekers richten vernielingen aan in woning

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag 6 december is er ingebroken in een woning aan de Meeuwberg. Onbekenden forceerden het badkamerraam. De vertrekken van de woning zijn doorzocht en er zijn onder andere een televisie en een spelcomputer gestolen. Ook richtten de daders een aantal vernielingen aan in de woning. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan

NISPEN: De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld aan de Heijbeeksestraat. Dit naar aanleiding van tips die eerder al waren binnengekomen bij de politie. In totaal is een 225-tal hennepplanten aangetroffen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg