Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

Media Republic verkoopt Guerrilla Games aan Sony Computer Entertainment Europe

Guerrilla Games verder onder vleugels van SCE Worldwide Studios

Amsterdam, 7 December 2005, Vandaag maken Media Republic en Sony Computer Entertainment Europe de overname bekend van games-divisie Guerrilla Games door Sony Computer Entertainment Europe. Guerilla Games wordt onderdeel van Worldwide Studios (SCE WWS). De overname sluit nauw aan op Sony's langetermijnstrategie blijvend te excelleren in de ontwikkeling van games voor toekomstige PlayStation® platforms, en het al langer bestaande strategisch partnerschap tussen de twee partijen. Media Republic zal zich blijven focussen op andere groeimarkten zoals cross media, online & mobile games en andere digitale entertainment producten.

Guerrilla B.V. (http://www.guerrilla-games.com), gevestigd in Amsterdam aan de Herengracht, is de prijswinnende ontwikkelaar van de Killzone game voor PlayStation®2, wereldwijd goed voor een verkoop van bijna twee miljoen exemplaren. Momenteel werkt de studio aan een nieuwe Killzone titel voor de PlayStation®3.

Guerrilla Games heeft Nederland op de Europese kaart gezet wat betreft de ontwikkeling van console games. Sony Computer Entertainment Europe biedt nu het Nederlandse talent de kans zich verder te ontwikkelen. Michiel Mol, mede-oprichter en directeur van Media Republic: "De komst van Sony naar de Herengracht bevestigt wederom de positie van Amsterdam als een van de creatieve hoofdsteden van Europa. Ik ben er van overtuigd dat Guerrilla Games onder de vleugels van de marktleider Sony de komende jaren haar leidende positie zal behouden en uitbreiden. "

Voor Media Republic is de verkoop van Guerrilla Games een logische stap. Mede-oprichter en CEO Media Republic Bas Verhart: "De ontwikkeling van high end console games is een zeer gespecialiseerde business. Een business die meer past bij marktleider Sony. Media Republic zal zich blijven focussen op andere groeimarkten zoals cross media, online & mobile games en andere digitale entertainment producten."

Door de verkoop heeft Media Republic de middelen om zich de komende jaren te richten op de verdere ontwikkeling van cross-mediale entertainment properties, zoals Eccky, 's werelds eerste virtuele kindje dat twee mensen op kunnen voeden.

Over Media Republic (www.mediarepublic.com)
Media Republic ontwikkelt, realiseert en lanceert cross media concepten voor diverse mediabedrijven en adverteerders. De synergie van gecombineerde creativiteit en kennis van nieuwe kanalen en technologieën wordt gebruikt om - in samenwerking met globale en lokale partners - originele en unieke entertainment concepten te realiseren en te lanceren. Media Republic werkt met een groep van meer dan 45 creatieve top talenten, met technische know how en een uitgebreid business netwerk. Media Republic is opgericht in Oktober 2002 and gevestigd in het centrum van Amsterdam.



Ingezonden persbericht