Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 07-12-2005

Kop-staart aanrijding met gewonde
ASSEN Bij een kop-staart aanrijding tussen vijf autos op de weg Peelo in Assen raakte woensdagmorgen een 51 jr. vrouw uit Sappemeer gewond. Zij is overgebracht naar het Asser ziekenhuis.
Bij het gedeelte waar deze weg overgaat van 2 in 1 rijstrook liep het verkeer vast en moest een 50 jr. vrouw uit Yde stoppen met haar auto. De achter haar rijdende vrouw uit Sappemeer had dit te laat in de gaten en botste met haar auto op de stoppende auto. Hierna botsten er nog drie autos op elkaar. Deze werden bestuurd door een 39 jr. man uit Winsum, een 36 jr. man uit Sint Annen en een 57 jr. man uit Groningen. Gene van hen raakte gewond. Vier autos moesten worden afgesleept.

Ernstig gewonde bij frontale aanrijding
ROSWINKEL Op de Roswinkelerstraat in Roswinkel botsten woensdagmiddag twee personenautos frontaal op elkaar. Daarbij raakten de beide bestuurders gewond. De 20 jr. man uit Roswinkel die de aanrijding veroorzaakte is met de traumahelikopter overgebracht naar het UMC Groningen. Hij had gedronken.
Op de kruising van de Roswinkelerstraat met de Lage Wijk wilde de man uit Roswinkel linksaf slaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 69 jr. man uit Emmer Compascuum. Een frontale botsing was het gevolg waarbij forse schade ontstond en ook nog een lantaarnpaal sneuvelde. De man uit Emmer Compascuum raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De andere man was er erger aan toe. Een mobiel medisch team kwam met een traumahelikopter ter plaatse. Met deze helikopter is de man met onbekend letsel overgebracht naar Groningen. Omdat er bij dit slachtoffer een alcohollucht werd waargenomen zal een arts - indien de toestand van de man dit toelaat in het ziekenhuis van hem een bloedproef nemen.

Politie waarschuwt voor oplichters die met wisseltruc mensen benadelen HOOGEVEEN / VEENINGEN De politie waarschuwt winkeliers en benzinepomphouders voor nog onbekende personen die met een wisseltruc mensen geld afhandig maken. Tot nu toe zijn er drie gevallen bekend waarbij Oost-Europese mannen steeds een grote hoeveelheid 5 eurobiljetten omwisselen tegen biljetten met een hogere waarde. Daarbij is het hen gelukt om tot bedragen van 150,- buit te maken. Pas later of pas bij het opmaken van de kas wordt dit ontdekt. Drie benadeelde bedrijven uit Hoogeveen en Veeningen hebben inmiddels aangifte gedaan. (05-206077)

Aangehouden voor beledigen agenten
HOOGEVEEN Twee agenten hielden woensdagmiddag een 15 jr. jongen uit Hoogeveen aan die de agenten uitschold voor homos. Dit gebeurde op de Griendtsveenweg in Hoogeveen en zonder enige aanleiding. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. Hij ontkent het beledigen. De politie maakt proces-verbaal op.

Verlichtingcontroles
HOOGEVEEN/FLUITENBERG/ASSEN Bij verkeerscontroles in Hoogeveen, Fluitenberg en Assen bekeurde de politie woensdagmorgen 18 fietsers die geen of onvoldoende verlichting hadden.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.