Nighttown Rotterdam

VR 17 FEB:
ZITA SWOON (BE)

- A Band in a Box - concert met zitplaatsen

A Band in a Box is een live opname met originele composities van Zita Swoon (en van Moondog Jr), uit de periode 1995-2004, alsook hommages aan Bob Dylan (You're a Big Girl Now) en aan The Triffids (Raining Pleasure). Het publiek wordt tijdens a Band in a Box uitgenodigd in een intieme opstelling rondom de band plaats te nemen. Zita Swoon zijn culturele nomaden. Hun muziek, zowel op plaat als op de planken, is een reis door een lange traditie van popmuziek.

Zita Swoon houdt halt bij folk en blues, gaan zelfs tot bij de disco van de jaren tachtig, maken grote sprongen van het verleden naar de toekomst, zonder regelmaat, van absurde funk alla Zappa of Funkadelic tot de singer- songwriter traditie, Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell naar het eclecticisme van Tom Waits of Einstuerzende Neubauten tot aan geprogrammeerde muziek van lieden als Aphex Twins, DJ Shadow of Howie B. Vaak wordt zo'n hele reis zelfs ondernomen in de tijdsspanne van één song.

Soms lijkt zanger Stef Kamil Carlens wel een sjamaan die wild ronddansend geesten en demonen bezweert en wordt het concert bijna een ritueel. De volgende song zit dan weer vol knipogen naar glamrock, of new wave, of techno. Toch is Zita Swoon geen jukebox; hun muziek is een symbiose van die natuurkracht en de invloeden van de traditie, het ene versterkt het andere, en er vormt zich een nieuwe eenheid. Zita Swoon drijft op een zeer vruchtbare humuslaag van platen, films, beeldende kunst, theater en dans en literatuur. Hun concerten bevinden zich niet op één mentale plek. Ook van de toeschouwer wordt verwacht dat hij nomadisch is, hij moet de reis willen meemaken.

Een performance van Zita Swoon is een work in progress. Het is een momentopname uit een continue onderzoek. Een song verandert keer op keer van vorm. Het podium is een laboratorium, het publiek is elke avond getuige van een nieuw experiment. A Band in a Box is ook een live concept. De concerten vinden plaats omringd door het publiek en worden niet versterkt door een klassiek p/a systeem. Enkel de versterkers van de instrumenten zelf plus extra monitors om de stem te ondersteunen bepalen het geluid. Een concept zonder spotlights waarin de muziek naakt gepresenteerd wordt. Voor dit bijzondere concert zijn beperkt kaarten verkrijgbaar. Reageer dus snel!

VR 17.02 Zita Swoon (BE) - a Band in a Box - Concert met zitplaatsen Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur
EUR 20,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service Nederland, Plato, Velvet, Nighttown Café.

www.nighttown.nl / www.zitaswoon.com

---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl

---- --