Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 363

datum: 7 december 2005

Werkzaamheden aan de Stichtse Rotonde zijn klaar

De vernieuwde Stichtse Rotonde is in gebruik genomen. In tien weken tijd ging de Stichtse Rotonde grotendeels op de schop om de verkeersveiligheid op de Stichtse Rotonde te verbeteren. Na een periode van omleidingen, rijbaanversmallingen en beperkingen van snelheid wikkelt het verkeer zich nu soepel af.

De reconstructie van de rotonde bestond uit ingrijpende maatregelen. De rijbanen van de Utrechtseweg en een deel van de buitenring zijn vernieuwd. Er zijn haakse aansluitingen gemaakt van de Utrechtseweg West en - Oost op de Stichtse Rotonde en er is een turborotonde gemaakt op de kruising van de Utrechtseweg Oost en de buitenring aan de Amersfoortse kant. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat de verkeerssituatie op en rond de Stichtse Rotonde veel veiliger gaat worden. De ongevallencijfers van de komende jaren moeten bewijzen dat de verkeersveiligheid hier verbetert.

In de bijlage is de compleet vernieuwde Stichtse Rotonde vanuit de lucht te zien.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur SOB gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 4782 of e-mail f.zaghdoud@amersfoort.nl of Wouter J. den Hartog, commercieel manager, KWS Utrecht, telefoon 030 291 96 35 of e-mail WdenHartog@kws.nl

---- --