Gasunie


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 december 2005

TenneT verkoopt 25,5% aandelen APX aan Gasunie

Vandaag hebben TenneT, Transmission System operator B.V. en N.V. Nederlandse Gasunie de contracten ondertekend, waarmee Gasunie met ingang van 1 januari 2006 een belang zal verwerven van 25,5 % in het kapitaal van APX B.V.

APX B.V. vertegenwoordigt een ondernemingswaarde van circa EUR 50 miljoen. TenneT houdt vooralsnog de overige aandelen in APX. De APX Group, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd te Amsterdam, is een groep van gas- en elektriciteitsbeurzen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Door deze transactie kunnen TenneT en Gasunie in de komende jaren actiever en directer samenwerken om de dienstverlening van APX aan de Nederlandse en de Europese energiemarkt verder te versterken.

APX heeft de afgelopen jaren haar activiteiten uitgebreid, anticiperend op de vorming van een Noordwest-Europese energiemarkt. APX heeft in dat kader buitenlandse energiebeurzen overgenomen, en tevens is APX zich naast elektriciteitsbeurzen gaan bezighouden met gasbeursactiviteiten.

Deze transactie past binnen de strategische doelstellingen van beide ondernemingen en sluit ook aan bij andere kerntaken, die er in belangrijke mate op gericht zijn om een efficiënte, transparante en liquide energiemarkt in Noordwest-Europa te bevorderen.


---


Noot voor de redactie (