KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

8-12-2005

Zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout genomineerd voor sportploeg van het jaar!

Vanavond zijn door NOC*NSF de nominaties voor sportman, sportvrouw, sportploeg en gehandicapte sporter van het jaar bekent gemaakt. Tot grote vreugde van het Watersportverbond en de meiden zelf natuurlijk, zijn Marcelien de Koning en Lobke Berkhout genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar!

Dit spontane zeilduo, dat twee weken geleden de prestigieuze Conny van Rietschoten Trofee in ontvangst mocht nemen uit handen van NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra, kan hun geluk niet op.

Het tweetal, dat gisteren samen met hun coach Jacco Koops vertrok naar Portugal voor een trainingstage, had er gisteravond nog over
gesproken. Lobke: We twijfelden sterk of we erbij zouden zitten. Charles van Commenée de technisch directeur van NOC*NSF, had gebeld met het goede nieuws. De reactie van Marcelien was: Het zonnetje blijft maar schijnen!
Coach Jacco Koops die de meiden al een half jaar heel intensief begeleidt had er eigenlijk maar één woord voor: Trots! zei hij. Het is een beloning voor een prachtig seizoen en tevens een goede promotie van de zeilsport.

De twee andere genomineerden in de categorie sportploeg van het jaar zijn: Het Nationaal Honkbalteam voor hun gouden medaille op het EK en hun vierde plaats op het WK, en PSV voor het bereiken van de halve finale van de Champions League en behalen van de landstitel en nationale beker.

Genomineerd voor Sportman van het jaar zijn: Rens Blom, Dennis van der Geest en Yuri van Gelder. De genomineerden voor Sportvrouw van het jaar zijn: Edith Bosch, Edith van Dijk en Marit van Eupen. Tot slot zijn genomineerd in de categorie Gehandicapte sporter van het jaar: Esther Vergeer, Pieter Gruijters en Toon van der Ploeg.

Donderdag 22 december aanstaande zendt de NOS het NOC*NSF Sportgala uit. De verkiezing van de sporthelden vindt evenals vorig jaar live plaats. De aanwezige topsporters zullen via een stemkastje
uiteindelijk beslissen welke sporters het podium mogen betreden om de prestigieuze 'Jaap Eden' in ontvangst te nemen.

Meer informatie over de nominaties is te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.sport.nl
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl