Gemeente Breda

Genomineerden vrijwilligerspenning 2005 bekend

Het gemeentebestuur van Breda heeft de namen bekendgemaakt van de vrijwilligers die dit jaar in aanmerking komen voor de Vrijwilligerspenning van de Stad Breda.

Er zijn vijf individuele vrijwilligers voorgedragen en vijf groepen. De individuele vrijwilligers die kans maken de penning te krijgen zijn in alfabetische volgorde de heer El Habti, mevrouw van de Maagdenberg, mevrouw van Peer-Janssen, de heer Roelands en mevrouw Sluijter-Emmelot. De vijf groepen die in aanmerking komen zijn in willekeurige volgorde de vrijwilligers van de stichting Rolerisuit, de vrijwilligers van de Emmauswinkel in Breda, de vrijwilligers van de Harley-Dag Breda, de vrijwilligers van stichting De Samenscholing en de vrijwilligers van de stichting Info-Meer.

De gemeente Breda riep in september burgers en instellingen op groepen vrijwilligers en individuele kandidaten voor te dragen voor de Vrijwilligerspenning 2005.In totaal zijn 59 voordrachten binnengekomen: 48 personen en 11 groepen. De jury bestaande uit mevrouw Betty Adank; voorzitter De Ontdekking, mevrouw Marlice Dreessen; directeur VVV Breda, de heer Willem van der Vis, directeur stichting Grote of Onze Lieve Vrouwe kerk Breda, de heer Martien Smit; directeur van de stichting Beda-Actief en de heer Geert Gielen, oud raadslid en prominent vrijwilliger, heeft alle voordrachten beoordeeld.

De penning voor een individuele vrijwilliger wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt, de groepspenning voor de achtste keer.

Het gemeentebestuur is van mening dat de betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers van groot belang is voor de Bredase samenleving en hecht er waarde aan dit door het uitreiken van de penningen duidelijk te maken.

De uitreiking van de onderscheidingen heeft plaats op 7 december aanstaande; de Internationale Vrijwilligersdag. Alle genomineerde kandidaten en groepen worden uitgenodigd bij de feestavond aanwezig te zijn die de gemeente speciaal voor deze gelegenheid organiseert.

Breda, 11 november 2005