Ingezonden persbericht


OFFICIËLE INTOCHT KERSTMAN OP 7 DECEMBER IN SPORTIOM

Scholieren schaatsen tijdens de feestelijke intocht de Elfjesstedentocht voor Jantje Beton

's-Hertogenbosch, maandag 21 november 2005 - In het multifunctionele sportcentrum Sportiom vindt dit jaar op woensdag 7 december de officiële intocht van de Kerstman in Nederland plaats. Tussen 9.00 en 12.00 uur organiseert Sportiom 's-Hertogenbosch diverse feestelijke kerstactiviteiten. De gulle gever voelt zich in Nederland het best thuis op schaatssensatie Arctic Harbor in het sportcentrum. Om 10.30 uur neemt hij hier zijn intrek in een speciale huiskamer, die tot 30 december zijn Nederlandse thuisbasis is. Ongeveer 300 Bossche scholieren geven de intocht een feestelijke sfeer. Voordat de Kerstman wordt onthaald, schaatsen zij de Elfjesstedentocht. Dit is een sponsorschaatsmarathon waarvan de opbrengst naar de kindervakantiekampen van Jantje Beton gaat. De intocht van de Kerstman is de start van de kerstperiode in Nederland. Gedurende deze periode bruist de officiële residentie van de Kerstman van de activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld de huiskamer van de Kerstman bezoeken en hier een kerstvoorstelling bijwonen. Tevens zijn er in de kerstvakantie, van 24 december tot en met 9 januari, optredens van kerstkoren, fanfares en een dj te zien.

Officiële residentie van de Kerstman

Op Arctic Harbor, de recreatie-ijsbaan in Sportiom, hangt een echte winterse Noordpoolsfeer. De ideale plaats voor de Kerstman om zijn verblijf in Nederland door te brengen. Op Arctic Harbor schaatsen bezoekers op een dichtgevroren Noordpoolhaven. Onderweg komen zij rotspartijen tegen en kunnen ze tegen een echte heuvel op schaatsen. De kerstman heeft in Sportiom tijdelijk zijn eigen huis en organiseert diverse leuke activiteiten. Van 7 december tot en met 23 december is de Kerstman iedere woensdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur te vinden in Arctic Harbor. Vanaf 24 december tot en met 30 december is het zelfs dagelijks mogelijk om een bezoek aan de kerstman en zijn residentie te brengen. Kinderen die de huiskamer van de Kerstman bezoeken, kunnen een bijzondere kerstvoorstelling bijwonen. Natuurlijk gaat de kerstman na oudjaar weer terug naar zijn echte huis op de Noordpool. Niet getreurd, want de diverse winterse kerstactiviteiten gaan door tot en met 9 januari. Arctic Harbor ademt deze hele periode de echte kerstsfeer uit. In de kerstvakantie (24 december tot en met 9 januari) zijn er bijvoorbeeld diverse optredens van kerstkoren, fanfares en een dj te zien.

Elfjesstedentocht

Eén van de speciale activiteiten die de Kerstman in zijn residentie organiseert, is de Elfjesstedentocht. Dit is een sponsor-schaatsmarathon. Kinderen schaatsen in een half uur zoveel mogelijk rondjes tussen twee stempelposten. Ieder rondje dat geschaatst is, sponsort Sportiom met 10 eurocent. De opbrengst gaat naar Jantje Beton. Zij bieden kinderen die nooit op vakantie kunnen een spetterende vakantie aan. De Kerstman hoopt op deze wijze de kinderen iets te leren over de kerstgedachte. Bovendien kunnen kinderen een elfjes-metamorfose krijgen. Zij worden dan als hulpje van de Kerstman geschminkt.

Jantje Beton

De Kerstman heeft heel bewust gekozen om geld in te zamelen voor Jantje Beton. Deze organisatie vindt het namelijk heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Niet alleen hebben ze dan plezier, ze doen ook diverse indrukken en ervaringen op, die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samen te leven. Daarom bedenkt en financiert Jantje Beton jaarlijks duizenden projecten om spelen mogelijk te maken. Voorbeeld van deze projecten zijn de Kindervakantiekampen. Deze bieden kinderen een vakantie, die zij anders nooit hadden kunnen beleven. Voor meer informatie www.jantjebeton.nl

Sportiom is multifunctioneel

Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, een sporthal, een hypermoderne fitnessafdeling met sauna, squashbanen en diverse horecagelegenheden. Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropisch zwemparadijs met Hawaïaanse sferen, zijn er een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden. Uniek is ook de schaatsbaan die er uitziet als een dichtgevroren poolhaven. Op deze ijsbaan kan de bezoeker door grotten schaatsen en tegen een heuvel op schaatsen. Sportiom biedt tevens diverse lessen voor bijna iedere doelgroep in aquasporten, schaatsen, fitness en bewegen.

Voor meer informatie over Sportiom 's-Hertogenbosch kunt u bellen met: 073-6464646 / 073-6464680. Ook kunt u een kijkje nemen op www.sportiom.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht