Gemeente Weert

25 november 2005

INSCHRIJVING WONINGEN VRAKKER-WEST VAN START OP 7 DECEMBER

Voor 24 nieuwbouwwoningen in Vrakker-West kan vanaf 7 december a.s. worden ingeschreven. Alle woningen beschikken over een tuin, garage, drie slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Gegadigden kunnen vanaf 6 december a.s. informatie over de woningen met inschrijfformulier en inschrijfvoorwaarden verkrijgen in het Infocentrum in de hal van het stadhuis van Weert. Ook is informatie te vinden op www.weert.nl. Iedereen die in aanmerking wil komen voor de aankoop van een van deze woningen, dient zich in te schrijven bij de gemeente Weert.

10 Halfvrijstaande woningen aan de Jankushofstraat en Siemkushofstraat zijn al gebouwd en hebben een verkoopprijs van E 187.000,- v.o.n. Kopers kunnen de woningen zelf afwerken, omdat deze huizen nog niet zijn voorzien van een keuken, sanitair en vloer- en wandtegels. Aan de Veldbloemstraat worden binnenkort 14 gelijksoortige woningen gebouwd met een verkoopprijs van E 197.000,- v.o.n. Deze woningen worden wel afgewerkt met keuken, sanitair en tegels.

Inschrijving
De periode van inschrijving is van 7 tot en met 27 december a.s. Iedereen die zich dan inschrijft doet mee aan de loting. Ook kandidaten die thans bij Mulleners Vastgoed te Sittard staan ingeschreven dienen zich bij de gemeente Weert aan te melden.

Loting
Op 4 januari a.s. om 16.00 uur vindt in het openbaar een loting plaats in de raadzaal van het stadhuis. Deze wordt georganiseerd door de gemeente. Door middel van loting wordt de volgorde bepaald waarin men een keuze kan maken uit één van de 24 huizen. Diegenen die op grond van de loting in aanmerking komen voor een woning, kunnen de al gebouwde woningen op zaterdag 7 januari bezichtigen. Op woensdag 11 januari van 15.00 tot 17.00 uur kan men vervolgens een keuze voor een kavel kenbaar maken.

Verkoop
De realisering en de verkoop van de woningen geschiedt door Mulleners Vastgoed. Kopers dienen minimaal vijf jaar in de woning te blijven wonen. Bij verkoop van de woning binnen tien jaar dient een gedeelte van de eventuele meeropbrengst te worden afgedragen aan de gemeente Weert.

2005.193 FS


---- --