Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 349

datum: 29 november 2005

Inspraak herontwikkeling Puntenburg/Trapezium

Op woensdag 7 december 2005 start de tweede ronde van de inspraak voor het herontwikkelingsplan Puntenburg/Trapezium. Dit plan heeft de raad op 6 april jongstleden vastgesteld. Het is nu nader uitgewerkt in een bestemmingsplan, programma van eisen en een beeldkwaliteitplan. Deze stukken liggen nu ter inzage. In september 2004 is het herontwikkelingsplan al eerder onderwerp van inspraak geweest.

Vanaf 7 december 2005 tot en met 17 januari 2006 liggen het bestemmingsplan Centraal Stadsgebied-Noord, het Beeldkwaliteitplan en de programma's van eisen voor Puntenburg-Noord Blok F en G ter inzage in Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort. Betrokkenen kunnen hun schriftelijke inspraakreactie voor 17 januari 2006 bij de gemeente indienen. Op maandag 9 januari 2006 is er een inloopavond over dit onderwerp in De Observant. Vanaf 16.00 tot 21.00 uur zijn belangstellenden welkom.

Het Beeldkwaliteitplan
Een Beeldkwaliteitplan is het toetsingskader voor de welstandscommissie. De belangrijkste onderwerpen in het beeldkwaliteitplan zijn: . de relatie tussen de bebouwing en de openbare ruimte; . een omschrijving van het Park Puntenburg;
. de diverse hoogteaccenten in het gebied die op elkaar afgestemd moeten zijn; . het materiaalgebruik en de kleuren: donkere tinten, aarde kleuren of wittinten; . de dakvormen.
Er is alleen een Beeldkwaliteitplan opgesteld voor de blokken F en G. Het plan voor het Trapezium wordt op een later tijdstip gemaakt.

De programma's van eisen voor Puntenburg-Noord Blok F en G In de programma's van eisen staan de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de herontwikkeling. In de uitgangspunten en randvoorwaarden wordt ingegaan op de sociale veiligheid en aspecten zoals volkshuisvesting, verkeer/parkeren, milieutechnische eisen, duurzaam bouwen, sanering civiele techniek en veiligheid.

Het bestemmingsplan Centraal Stadsgebied-Noord
In het huidige bestemmingsplan zijn de ligging en de begrenzing van de bouwblokken vrij gedetailleerd op de plankaart weergegeven. Daarnaast moeten de bouwplannen niet alleen voldoen aan het bestemmingsplan maar ook aan het coördinatieplan van 1999. Daarin was het eindbeeld vastgelegd. In het voorliggende nieuwe bestemmingsplan zijn de grenzen van de toekomstige ontwikkeling aangegeven. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van het huidige bestemmingsplan zijn de toepassing van zichtlijnen, de gewijzigde bestemming langs de Mondriaanlaan - nu gemengde doeleinden - en meer mogelijkheden om bovengronds te parkeren.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, telefoon 033 496 45 48 of 06 55 12 39 83, e-mail mcm.boon@amersfoort.nl


---- --