ChristenUnie


Forum André Rouvoet Den Haag woensdag 7 december 2005

André Rouvoet neemt deel aan een discussie van het John Adam's Institute, Filosofie magazine en uitgeverij Ten Have.

Onderwerp: Welke Nederlandse waarden zijn onderhandelbaar?

Tijd: 20.30 - 22.00 uur

Op woensdag 7 december 2005 verschijnt de vertaling van The New Golden Rule (1996), inmiddels een standaardwerk op het gebied van democratie en moraal, van de Amerikaanse denker Amitai Etzioni, een van de grote inspiratiebronnen van Jan Peter Balkenende (zie onder andere de site van de minister-president:
http://www.16miljoenmensen.nl/nieuws/Literatuur/2004/samenvattingentzi oni.jsp). Professor Etzioni houdt zich bezig met de normatieve fundamenten van de samenleving. De minister-president zal die avond het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
Aansluitend hierop zal professor Etzioni een korte inleiding op zijn werk houden en daarna willen wij met de zaal en met vier kamerleden van verschillende gezindten het gesprek openen over de vraag: welke Nederlandse waarden onderhandelbaar zijn, en welke niet?

Het gesprek wordt geleid door Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad en vanaf 1 januari a.s. correspondent in Indonesië, en Bas Heijne, columnist NRC-Handelsblad. De genodigde kamerleden zijn Nebahat Albayrak, Ayaan Hirsi Ali, Femke Halsema en André Rouvoet.

Het programma ziet er als volgt uit:

20.30 Introductie door Bas Heijne
20.40 Lezing A. Etzioni
21.20 Overhandiging van het eerste exemplaar van de Nederlandse editie van The New Golden Rule aan de Minister-President 21.25 Discussie/interview A. Etzioni door Bas Heijne en Ben Knapen met bijdragen van 4 kamerleden
22.00 Afsluiting en signeersessie

---