Ingezonden persbericht


Persbericht

Huizen, 2 december 2005

Plan Nederland reikt zwemtrofee uit voor Zwemmen voor water

Plan Nederland reikt op woensdag 7 december a.s. een zwemtrofee uit aan de basisschool dr. Maria Montessorischool uit Huizen. De school ontvangt de zwemtrofee omdat zij meer dan vijf keer heeft deelgenomen aan de actie Schaatsen en Zwemmen voor water van plan Nederland. Zo'n 72 leerlingen van de groepen 3 en 4 hebben met hun deelname zo'n E 3932,- bij elkaar gezwommen. De actie heeft geduurd van 7 tot 11 november jl.

Bij deze uitreiking overhandigt de school tevens een cheque, met de totale opbrengst van E 3932,-, uit aan de vertegenwoordiger van Plan Nederland. De activiteiten vinden plaats van 11.40 uur tot 12.10 uur op de basisschool Dr. Maria Montessorischool aan de v.d. Duijn van Maasdamlaan 30 in Huizen. De schoolkinderen hebben hun baantjes gezwommen in zwembad De Meent, in Huizen.

De landelijke actie Schaatsen en Zwemmen voor Water wordt elke twee jaar door Plan Nederland georganiseerd. In het kader van deze actie proberen leerlingen van basisscholen in heel Nederland zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen of te zwemmen voor een waterproject van Plan in Afrika. De opbrengst van de actie is steeds bestemd voor een grootschalig drinkwaterproject in Afrika. Dit jaar hebben de leerlingen geschaatst en gezwommen voor veilig water in de Afrikaanse landen Benin, Ethiopië, Kameroen en Tanzania. Er hebben landelijk 440 scholen deelgenomen en zo'n 35.000 leerlingen. In 2003 hebben ruim 36.000 scholieren E 840.000 bij elkaar geschaatst en gezwommen. De opbrengst van de actie was toen bestemd voor drinkwaterprojecten in het Oost-Afrikaanse Kenia.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht